Monday, 23 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) has entered into an agreement with microfinance industry association ____________ to develop digital ecosystem for India's unbanked segment.
Answer: Sa-Dhan

Q2. Name the Indian women's boxing's first foreign coach who has resigned after just one month of appointment.
Answer: Stephane Cottalorda

Q3. Tech giant Google has recently announced to unveil a digital payment service named ___________ in India that has been developed for the local market.
Answer: Google Tez

Q4. Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) headquarters in _____________.
Answer: London

Q5. In the World Economic Forum's Global Human Capital Index, the list has been topped by _______________.
Answer: Norway

Q6. MPEDA has recently received the Rajbhasha Keerti Award at National level from President Ram Nath Kovind. What does 'D' stands for in MPEDA?
Answer: Development

Q7. India's first Centre for Animal Law has been recently established at the city-based NALSAR University of Law. This University is situated in ______________. 
Answer: Telangana

Q8.  The Government of India has signed a loan deal worth $76 million with JICA for a project to upgrade the environment management plan at Alang-Sosiya ship recycling yards. What does 'C' stands for in JICA?
Answer: Cooperation

Q9. Name the nation-wide campaign that was launched recently by President Ram Nath Kovind ______________ from Uttar Pradesh.
Answer: Swachhata Hi Sewa

Q10. The book titled 'Unstoppable: My Life So Far' is authored by ________________.
Answer: Maria Sharapova

Q11. With which country, India has signed 'Open Sky Agreement' that will allow their airlines to operate unlimited number of flights between the two countries?
Answer: Japan

Q12. Name the lender with which Amazon has tied up recently for the loans up to Rs. 25 lakh.
Answer: Bank of Baroda

Q13. In which city, External Affairs Minister Sushma Swaraj will represent India at the annual UN General Assembly (UNGA) session?
Answer: New York

Q14. Name the country with which Russia has restored scheduled commercial airline services for the first time since 2004.
Answer: Iraq

Q15. An indigenous artillery gun, ATAGS has set a new world record in range by hitting targets at a distance of 48 km. What does 'T' stands for in ATAGS?
Answer: Towed




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment