Tuesday, 17 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the person who has been recently appointed as the Chairman of Press Trust of India, the country’s largest news agency.
Answer: Viveck Goenka

Q2. Which Insurance Company has recently got capital markets regulator SEBI's go-ahead for its estimated Rs 6,000 crore initial public offer (IPO)?
Answer: ICICI Lombard GIC

Q3. Airtel Business has recently launched 'Airtel GST Advantage' - a solution designed to enable small businesses and start-ups. Who is the Director & CEO of Airtel Business?
Answer: Ashok Ganapathy

Q4. In which Indian city, Amazon has recently opened its largest fulfilment centre?
Answer: Hyderabad

Q5. What was the theme announced by UNESCO for International Literacy Day 2017?
Answer: Literacy in a digital world

Q6. Which state government has signed an MoU with Google India to increase digital literacy across the State?
Answer: Assam

Q7. Name the city in which the first water ATM of the country has been inaugurated recently.
Answer: Hyderabad

Q8.  Name the UIDAI chief executive officer who has been recently appointed as the interim chairman of the Goods and Services Tax Network (GSTN).
Answer: A.B. Pandey

Q9. Unseeded American ______________ has lifted the US Open women's singles title 2017.
Answer: Sloane Stephens

Q10. Which country has has won 2nd South Asian Basketball, SABA, Under - 16 Championship in Kathmandu, Nepal recently?.
Answer: India

Q11. With which Bank, state-run firm BSNL has teamed up to roll out open mobile wallet Speedpay across 10 states in the country?
Answer: Punjab National Bank

Q12. Securities and Exchange Board of India has set up an advisory committee to discuss a proposal for extending stock market trading hours. The 19-member committee is headed by _______________.
Answer: Jayanth R Varma

Q13. In which city, Vice President M Venkaiah Naidu has recently laid the foundation stone for the country’s first ‘green-field’ smart city?
Answer: Ranchi

Q14. The air forces of China and Pakistan has recently begun a joint training exercise in China. This joint exercise is named as ____________.
Answer: Shaheen VI

Q15. Who was the Runner-up of Men's Singles in the 2017 US Open tennis tournament and from which country he belongs to?
Answer: Kevin Anderson, South Africa




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment