Wednesday, 18 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Belarus President Aleksandr Grigoryevich Lukashenko is on two-day visit to India to discuss various issues of mutual interest of both countries. What is the Capital city of Belarus?
Answer: Minsk

Q2. India and Afghanistan have recently exchanged four pacts in areas of health, transport, space and new development partnership. Who is the President of Afghanistan?
Answer: Ashraf Ghani

Q3. What is the amount of loan that Asian Development Bank (ADB) has announced to provide to Nepal for the implementation and enhancement of its power transmission and distribution?
Answer: USD 152 million

Q4. Name the renowned badminton Player who has been selected for the first life time award by Badminton Association of India (BAI).
Answer: Prakash Padukone

Q5. In a first, which city is hosting the BWF World Senior Badminton Championships?
Answer: Kochi

Q6. PM of Japan Mr. Shinzo Abe is in India on a two-day visit to attend the India-Japan annual summit meeting. This is the ____________ edition of the summit.
Answer: 12th

Q7. The President of Belarus Aleksandr Grigoryevich Lukashenko was recently on visit to India. What is the Currency of Belarus?
Answer: Belarusian ruble

Q8.  Name the newly appointed, first female President of Singapore.
Answer: Halimah Yacob

Q9. Finance Ministry has recently constituted a Group of Ministers (GoM) to monitor and resolve the IT challenges faced in the implementation of GST. This GoM is headed by _______________.
Answer: Sushil Kumar Modi

Q10. The Reserve Bank of India has recently announced to introduce denomination of _____________ rupees coin to mark the birth centenary of AIADMK founder Late Dr. M G Ramachandran.
Answer: 100

Q11. Name the newly appointed chairman-cum-managing director (CMD) of the United India Insurance Co. Ltd.
Answer: M. Nagaraja Sarma

Q12. Hindi Diwas is celebrated nationally in India on ________________.
Answer: 14 September

Q13. In which Indian city, Prime Minister Narendra Modi and his Japanese counterpart Shinzo Abe has recently laid the foundation stone of the first High-Speed Rail Project?
Answer: Ahmedabad

Q14. In the recent announcement of International Olympic Committee (IOC), which of the following city has been awarded the 2024 summer Olympics?
Answer: Paris

Q15. Who has been recently appointed as the Chairman and Managing Director of Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) Ltd?
Answer: Mahendra Pratap Mall




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment