Wednesday, 25 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Infosys Senior Vice President who has resigned from his post.
Answer: Sanjay Rajagopalan

Q2. Name the Senior IPS officer who has been named the chief of the National Investigation Agency (NIA).
Answer: Y.C Modi

Q3. The US and UAE's ground forces had begun a joint military exercise (JME) in Abu Dhabi, as part of efforts to exchange training and military expertise. The JME has been named as ______________.
Answer: Iron Union 5

Q4. The 69th Annual Primetime Emmy Award ceremony was held recently in ______________.
Answer: USA

Q5. Name the Prime Minister of Iceland who has resigned from the post recently after he lost his center-right coalition after one party quit.
Answer: Bjarni Benediktsson

Q6. The Fifth Asian Indoor and Martial Arts Games are running in ______________. 
Answer: Ashgabat, Turkmenistan

Q7. The US Army for the first time has opened a permanent American base in the Middle Eastern country. What is the name of that country?
Answer: Israel

Q8.  The Securities and Exchange Board of India (SEBI) allowed Infrastructure Investment Trusts (InvITs) and Real Estate Investment Trusts (REITs) to raise capital by issuing debt securities. Who is the present chairperson of SEBI?
Answer: Ajay Tyagi

Q9. The 13th Meeting of Inter-Governmental Commission (IGC) of India was held recently with __________.
Answer: Kazakhstan

Q10. The Ministry of Women and Child Development recently hold the rirst ever National Conference on 'Mission Mode to address Under-Nutrition' in ______________.
Answer: New Delhi

Q11. Norway's sovereign wealth fund, the largest in the world has recently reached the value of ______________ for the first time.
Answer: $1.0 Trillion

Q12. Name the only player whom BCCI has nominated for the country's third highest civilian award, the Padma Bhushan, for his contribution to the game.
Answer: Mahendra Singh Dhoni

Q13. The Union Cabinet has given its approval for merger and modernization of 17 Government of India Presses (GIPs)/Units into ___________ Government of India Presses (GIPs).
Answer: 5

Q14. Tata Steel and Thyssenkrupp have signed a Memorandum of Understanding (MoU) in a deal that is poised to create one of Europe's largest steel companies. Thyssenkrupp is _____________ based company.
Answer: Germany

Q15. India has replaced which country as the top retail destination in 2017 as part of the global retail development index?
Answer: China




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment