Friday, 13 October 2017

Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. Name the Indian-origin actor who will be felicitated with the Asia Society 2017 Asia Game Changers Award in New York.
Kal Penn
Dev Patel
Aziz Ansari
Padma Lakshmi
M. Night Shyamalan
Solution:
Indian-origin actor Dev Patel is to be honored by a leading educational organization for making a “transformative and positive” difference for the future of Asia and the world. London-born Dev Patel, who became popular with his debut film Slumdog Millionaire, will be felicitated with the Asia Society 2017 Asia Game Changers Award at a ceremony to be held at the United Nations, New York, in November 2017.

Q2. The Legislative Assembly of which state has recently passed a bill which reclassifies coconut as a 'tree', ensuring legal protection for it?
Kerala
Karnataka
Maharashtra
Goa
Andhra Pradesh
Solution:
The Goa Legislative Assembly was passed a bill which reclassifies coconut as a 'tree', ensuring legal protection for it. Goa Forward Party, a partner in the Manohar Parrikar-led government, had promised to reclassify coconut.

Q3. Name the Bollywood Celebrity who has been signed in as a brand ambassador by a health and wellness startup Cure.fit in a deal worth Rs 100 crore.
Amir Khan
Imran Khan
Hritik Roshan
Abhishek Bacchan
Ajay Devgan
Solution:
Hritik Roshan has been signed as a brand ambassador by a health and wellness startup Cure.fit in a deal worth Rs 100 crore. The actor will be associated with the brand for five years.

Q4. The Nagasaki Day is observed across the world on _____________.
9 August
5 August
6 August
10 August
11 August
Solution:
On August 9, 1945, the second bomb—“Fat Man”—was dropped on Nagasaki (Japan), incinerating the city and its unexpecting inhabitants.

Q5. _________ are the market operations conducted by the RBI with an objective to adjust the rupee liquidity conditions in the market on a durable basis.
Open Market Operations (OMOs)
Capital Market Operations
When Issued Market
All of the Above
Monetary Policy
Solution:
Open Market Operations (OMO’s) conducted by the RBI by way of sale/ purchase of Government securities to/ from the market. When the RBI feels there is excess liquidity in the market, it resorts to sale of securities thereby sucking out the rupee liquidity. Similarly, when the liquidity conditions are tight, the RBI will buy securities from the market, thereby releasing liquidity into the market.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below. 
G, H, I, J and K are five persons who are working in different IT companies in Bangalore. Two of them are working in Infosys, while the other three are working in different occupations, viz TCS, Cognizant and Tech Mahindra but not necessarily in the same order. They are living in different colonies of Bangalore viz; P, Q, R and S but not necessarily in the same order.
One of the person who is working in Infosys and the person working in Tech Mahindra stay in the same locality S. The other three stay in three different localities P, Q and R. Two of these five persons are Hindus, while the remaining three come from three different communities, viz Muslim, Christian and Sikh but not necessarily in the same order. The person who is working in Tech Mahindra is the oldest in age while the female person who is working in Infosys is the youngest. The other person who is working in Infosys is a male and lies between the employees of TCS and the Tech Mahindra age wise. J is a male and working in Infosys and stays in locality S while K is a Muslim and stays in locality R. The employee of TCS is a Christian and stays in locality P. H is a Sikh while, G is a Hindu and is a female and working in Infosys.

 Q6. In which company H is working?
TCS
Tech Mahindra
Cognizant
Business
Cannot be determined
Solution:
(6-10)

Q7. In which company K is working?
TCS
Tech Mahindra
Cognizant
Business
Cannot be determined

Q8. In which company I is working?
TCS
Tech Mahindra
Cognizant
Business
Cannot be determined

Q9. Age wise, who among the following lies between G and I?
Cannot be determined
The person who is working in Tech Mahindra
The person who is working in cognizant
The male person who is working in Infosys
None of these

Q10. Which of the following statement(s) is/are true on the basis of the given information
K’s religion is Hindu
G stays in place R
I is an employee of Tech Mahindra
J’s religion is Hindu
H is an employee of TCS

Directions (11-15): What approximate value will come in place of the question mark (?) in the following questions? (You are not expected to calculate the exact value.) 

 Q11. 7999.99 + 72 × 49.99 = ?
12000
12600
12500
11600
11000
Solution:

Q12. (25.01)²-(15.99)²=?
361
381
369
375
356
Solution:

Q13. 380 × 12.02 – 360.008 ÷ 15 = ?
4500
4536
4800
4850
4650
Solution:

Q14. 180% of 25501 + 50% of 28999 = ?
62400
64000
60400
64200
61600
Solution:

Q15. 171.995 × 14.995 ÷ 25 = ?
103
115
110
125
120
Solution:

Directions (16-20): नीचे (A), (B), (C), (D), और (E)पाँच कथन दिए गए हैं. इन्हें इस तरह क्रमबद्ध कीजिए कि उनसे एक अर्थपूर्ण परिच्छेद बन जाए. फिर उसके बाद दिए गए प्रश्नों के उत्तर दीजिए. 
(A) सुनते ही सियार बोला - औरों का तो एक, किन्तु आपके अठारह अंग टेढे़ हैं.
(B) एक बार एक स्थान पर हाथी, बाघ, तोता, कुत्ता, बगुला, ऊंट आदि पशु-पक्षी मिल गए.
(C) उदाहरण देते हुए वह बोला-हाथी की सूंड, कुत्ते की पूंछ, बाघ के नाखून, तोते की चोंच और बगुले की गर्दन टेढ़ी हैं.
(D) उत्साही ऊंट को अपने ज्ञान का बहुत अभिमान था.
(E) उसने सभी प्राणियां को संबोधित करते हुए कहा - इस दुनिया में टेढे़ अंग वाले पशुओं की भरमार है.

Q16. परिच्छेद का अंतिम वाक्य कौन-सा होगा?
A
B
C
D
E

Q17. परिच्छेद का पहला वाक्य कौन-सा होगा?
A
B
C
D
E

Q18. परिच्छेद का चौथा वाक्य कौन-सा होगा?
A
B
C
D
E

Q19. परिच्छेद का तीसरा वाक्य कौन-सा होगा?
A
B
C
D
E

Q20. परिच्छेद का दूसरा वाक्य कौन-सा होगा?
A
B
C
D
E

Q21. Who among the following is inventor of transistors?
Walter Houser Brattain
John William
John Bardeen
Charles Babbage
Both (a) and (c)
Solution:
Walter Houser Brattain was an American physicist, along with John Bardeen and William Shockley, invented the point-contact transistor.

Q22. In E-R diagram, relationship is represented by _________.
diamond shaped
circular shaped
ellipse shaped
square shaped
double line
Solution:
Diamond shaped figure is used to represent relationship in E-R diagram.

Q23. What is periodically adding, changing and deleting file records called?
renewing
upgrading
restructuring
updating
None of these
Solution:
Updating is periodically adding, changing and deleting file records

Q24. Which among the following is the short cut key to open Font dialog box in MS Word?
Ctrl + F
Alt + Ctrl + F
Ctrl + D
Ctrl + Shift + D
Alt + F4
Solution:
Ctrl + D is the shortcut key to open font dialog box.

Q25. What is gutter margin?
Margin that is added to the left margin when printing
Margin that is added to right margin when printing
Margin that is added to the binding side of page when printing
Margin that is added to the outside of the page when printing
None of these
Solution:
A gutter margin setting adds extra space to the side margin or top margin of a document that you plan to bind. A gutter margin helps ensure that text isn't obscured by the binding.

               



You May Also Like to Read:

           

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment