Tuesday, 3 October 2017

Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. Ruth Pfau, known locally as Pakistan's Mother Teresa, passed away recently. She was basically from which country?
Russia
Italy
Germany
Spain
USA
Solution:
Ruth Pfau, a German nun who devoted her life to combatting leprosy in Pakistan, has died at the age of 87. Pfau, who was known locally as Pakistan's Mother Teresa, came to the southern port city of Karachi in 1960 and spent half a century taking care of some of the country's sickest and poorest people.

Q2. Where are the headquarters of the Organisation of Petroleum Exporting Countries (OPEC) situated?
Geneva
Vienna
Brussels
The Hague
Londoan
Solution:
Organization of the Petroleum Exporting Countries is an intergovernmental organization of 14 nations, founded in 1960 in Baghdad by the first five members. Headquarter of OPEC is in Vienna, Austria.

Q3. The Khajuraho Group of Monuments is a group of Hindu and Jain temples in-
Madhya Pradesh
West Bengal
Maharashtra
Kerala
Odisha
Solution:
The Khajuraho Temples in Madhya Pradesh are amongst the most beautiful medieval monuments in India. Originally a group of 85, they are the largest group of Hindu and Jain temples in the world, although only about 25 of them remain today. The Khajuraho Temples were built by the Chandella rulers between AD 900 and 1130, during the golden period of the Chandela dynasty. It is presumed that every Chandella ruler built at least one temple in his lifetime.

Q4. Which city houses the headquarters of International Cricket Council (ICC)?
Dubai
Monaco
Brussels
London
Sharjah
Solution:
ICC is registered in British Virgin Islands. In August 2005 the ICC moved its offices to Dubai, and subsequently closed its offices at Lord's and Monaco. The move to Dubai was made after an 11–1 vote by the ICC's Executive Board in favour.

Q5. The International Youth Day was observed across the world on _____________.
10 August
8 August
15 August
12 August
13 August
Solution:
The International Youth Day was observed across the world on 12 August.

Directions (6-10): Study the following information and answer the questions given below: 
In Kolkata, there are eight members i.e. D, E, F, G, H, I, J, and K who live in an apartment of ten storey building in which two floor is vacant. First floor is ground floor and Top floor is tenth floor. They like different colors i.e. Yellow, Green, White, Blue, Black, Red, Brown and Pink. They have different pets i.e. Coco, Lucy, Sasha, Lily, Sophie, Lola, Abby and Roxy.
 The one who likes pink color live on even numbered floor above on 5th floor but not on top floor. K lives just below the floor on which the one who likes Black color lives. There are one floor between the one who likes Black color and vacant floor. One vacant floor is odd numbered floor and 2nd vacant floor is even numbered floor that is just above on the floor on which I lives. I lives on 9th floor and has Lucy pets. I lives just above the floor who has Sophie pets. K is just above on 7th floor. There are two floor between vacant floor. No vacant floor is 4th floor. There are 3 people live between the one who likes Red color and the one who has Coco pets. The one who likes red color live immediate above on vacant floor. The one who likes Blue color lives just above on E’s floor but below from the floor on which the one who has Coco pets, lives. G lives on odd numbered floor and has Abby pets. There are more than two floor between the one who has Lily pets and G. There are 2 people live between the one who has Abby pets and Sasha pets. The one who likes Yellow color live on odd numbered floor and just above the one who likes Brown colors. F lives on odd numbered floor and above on the floor on which the one who likes Green color. J likes Pink color and lives above on D’s floor and above on 4th floor. D does not have Sasha and Lola pets.

Q6. Who among the following lives on 3rd floor?
I
E
G
H
F
Solution:
(6-10)

Q7. Who lives on just above the floor on which the one who has Lola pets?
K
I
No one
H
E

Q8. How many person lives between the one who likes Brown color and Green color?
One
Two
Three
Four
Six

Q9. If G is related to White and F is related to Lily , then D is related to which among the following?
Lola
Roxy
Coco
Lily
None of these

Q10. How many person lives between the one who has Sophie pets and Coco pets?
Two
Four
One
Three
No one

Directions (11-15): What should come in place of question mark (?) in following questions? 

Q11.   
2
4
6
8
None of these
Solution:

Q12.   
0.625
0.545
0.615
0.745
None of these
Solution:

Q13.   
0
a
1-a
1
None of these
Solution:

Q14.   
12
3
9
6
None of these
Solution:

Q15.   
143
72√7
134
70√7
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each question, the word at the top is used in five different ways, numbered to (a) to (e), Choose the option in which the usage of the word is INCORRECT or INAPPROPRIATE. 

 Q16. Write
Her name wasn't on the ballot, but several hundred voters wrote her in.
The government has agreed to write off the debt.
I asked her to write into the directions to her house.
The teacher wrote up the boy for throwing food at his classmates.
When he graduates, he'll be able to write his own ticket.
Solution:
I asked her to write out the directions to her house-write (something) out or write out (something)
a : to put (something) in writing on a piece of paper
write (someone) in or write in (someone) : to vote for (someone who is not on the official list of candidates) by writing that person's name in a special place on the ballot
write (something) off or write off (something)-to say officially that (money that is owed to you) will not be paid or does not need to be paid
write (someone) up or write up (someone) US : to produce an official document that reports (someone) to an authority to be punished

Q17. Add
He bought another rare coin to add onto his collection.
We were short of money. Added to that, we were lost!
They must be lying; their story just doesn't add up.
The hours that I spend traveling to work really add up.
Her research has greatly added to our knowledge of the subject.
Solution:
add to this/that and added to this/that are often used informally to introduce a statement about something that makes a thing or situation better, worse, more important, etc.
add to (something)-to make (something) larger, better, or greater

Q18. Pass
Your mom could pass as your sister!
I realized that I was letting life pass me .
The painting is a family heirloom that has been passed down through the generations.
Students should pass their papers in before they leave.
She passed the poem off as her own.
Solution:
I realized that I was letting life pass me by.
pass as (someone or something) : to cause people to believe that you are (someone or something that you are not)
pass (someone) by-to happen without being noticed or acted upon by (someone)
pass (something) down or pass down (something)-to give (something) to a younger person especially within the same family
pass (something) in or pass in (something)-to give (something) to a person who will review it
pass (someone or something) off as (someone or something) or pass off (someone or something) as (someone or something) : to cause people to wrongly believe that someone or something is someone or something else

Q19. Break
The prisoner finally broke down under intensive questioning.
he prisoner struggled to break free.
She wanted to break free from the constraints of her middle-class life.
Someone tried to break over our house while we were away.
I was listening to my favorite radio program when a reporter broke in with news about a storm.
Solution:
break into (something)-to enter (a house, building, etc.) illegally and especially by using force Someone tried to break into our house while we were away.
break down or break (someone) down or break down (someone) : to lose or cause (someone) to lose strength or the ability to resist or fight
break free- to become able to move or escape by using force or effort
break in -to interrupt or disturb someone or something

Q20. See
She saw him through at the train station.
He saw the project out to its very end.
They went to see the house over.
She saw great musical talent in her son.
I think their plan is crazy, but he apparently sees something in it.
Solution:
She saw him off at the train station.-see off-see (someone) off or see off (someone)
: to go to an airport, train station, etc., with (someone who is leaving) in order to say goodbye
see (something) out-to continue to work at (something) until it is completed
 see over (something)-to walk around and examine (a place) carefully
 see (something) in (someone or something)-to notice or perceive (something good or attractive) in (someone or something)

               

You may also like to Read: 


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment