Friday, 27 October 2017

Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. Jack Ma is back on top as Asia’s richest man following gains in the company's earnings and share price, according to the Forbes. He is the founder of _____________.
Amazon
Alibaba Group
Xiaomi
Samsung
ebay
Solution:
Alibaba Group’s Jack Ma is back on top as Asia’s richest man following gains in the company's earnings and share price. Jack Ma is worth $37.4 billion, according to the Forbes real-time billionaires list.

Q2. The government has recently hiked the ceiling for the creamy layer from Rs 6 lakh per annum to ___________ per annum for central government jobs.
Rs 7.0 lakh
Rs 7.5 lakh
Rs 6.5 lakh
Rs 8.0 lakh
Rs 8.5 lakh
Solution:
The government has hiked the ceiling for the creamy layer from Rs. 6 lakh per annum to Rs. 8 lakh per annum for central government jobs, according to the Finance Minister Arun Jaitley. In the OBC category, those earning up to Rs. 8 lakh per annum will get reservation benefits.

Q3. Name the England's Record Goalscorer who has retired from International football recently.
Wayne Rooney
Jamie Vardy
Joe Hart
Jack Wilshere
Adam Lallana
Solution:
Wayne Rooney, hailed from England retired from international football to prioritize ending his career on a high with boyhood club Everton. The 31-year-old was England captain and is the all-time record goalscorer. Rooney’s England career spanned 14 years.

Q4. The Supreme Court of India pronounced that individual privacy is a fundamental right protected by the Constitution. With this, now India has total how many fundamental rights?
6
9
8
10
7
Solution:
The Supreme Court of India pronounced that individual privacy is a fundamental right protected by the Constitution. A nine-judge Constitution Bench of the Supreme Court, led by Chief Justice of India J.S. Khehar ruled that the right to privacy is intrinsic to life and liberty, thus coming under Article 21, and comes under the various fundamental freedoms in PART III of the Indian Constitution. With this, now India has total 7 fundamental rights.

Q5. Where is the headquarter of South Indian Bank?
Thrissur
Bengaluru
Kochi
Chennai
Pune
Solution:
Headquarter of South Indian Bank is in Thrissur, Kerala.

Directions (6-10): Study the following information and answer the questions that follow: 
 In Guntur village of Andhra Pradesh, a mass marriage ceremony is organized by a NGO founder Aniket Kumar in which eight friends P, Q, R, S, T, U, W and Z are participating and they are sitting in circular shape for wedding. They are not facing towards the Centre. Some different types of saree which are liked by eight friends are Banarsi, Silk, Sambalpuri and Taant, and each saree is liked by two friends, but not necessarily in the same order. These friends are from different districts of Kerala, viz. Ernakulum, Idukki, Kannur, Kollam, Kottayam, Palakkad, Wayanad and Thrissur.
No two friends wearing the same type of saree are sitting adjacent to each other except those who is wearing Sambalpurisaree. Friends, who are wearing Taantsaree, are sitting opposite to each other. S is neither from Thrissur nor from Kannur. Friend who is from Wayanad is sitting on the immediate right of friend who is from Thrissur. R, who is from Kollam, is wearing Banarsisaree. She is sitting on the immediate right of U, who is wearing Sambalpurisaree. U is not from Kannur. Q, who is from Idukki, is neither wearing Taant nor Banarsi or Silk saree. Q is sitting opposite to T. Only P, who is from Palakkad is sitting between T, who is from Wayanad and the friend who is from Kottayam. Both the friends who are wearing Silk saree are sitting adjacent to the friends who are wearing Taantsaree.

Q6. Who among the following is from Ernakulum?
W
U
Z
Can’t say
None of these
Solution:
(6-10)

Q7. Z belongs to which district?
Thrissur
Kottayam
Kannur
Can’t say
None of these

Q8. Who among the following friends wears Taant saree?
P and Q
P and R
W and Z
Data inadequate
None of these

Q9. Who among the following friend belongs to Thrissur if all of them are arranged in the alphabetical order in clockwise starting from P?
Z
W
Both (a) & (b)
Can't Say
None of these

Q10. Which of the following statements is false?
The person from Palakkad is sitting opposite to the person from Ernakulum.
The person from Idukki is sitting opposite to the person from Wayanad.
Z and W are sitting opposite to each other.
S belongs to Kannur district.
None of these

Directions (11-15): The following table shows the percentage of marks obtained by five students in six different subjects. Answer the following questions based on this table. 
 

Q11. What is the average marks scored by all students in Maths?
130.4
120.4
128.5
68.5
130
Solution:

Q12. What is the total marks scored by Rohit in all subjects together ?
405
409
419
400
397
Solution:

Q13. What is 20% of the difference between the total marks obtained by Mamta in Maths& Biology together and that obtained by her in Hindi and English together?
11.25
31.8
8.3
12.5
13.7
Solution:

Q14. What is the ratio between marks scored by Ajay in Maths and Hindi to the Kavita in the same subjects?
116 : 135
120 : 115
135 : 116
120 : 157
None of these
Solution:

Q15. Marks scored by Rohit in Chemistry is how much more or less than the marks scored by him in Biology?
23
25
15
13
17
Solution:

Directions (16-20): In each of the following sentences, there is a blank space, followed by some choices of words given in options. You have to determine which of these words fits well in all making them meaningful and grammatically correct. Word can be modified according to the tense of the sentence keeping the meaning of root word intact. If none of these words fit well, mark your answer as none of these. 

Q16. 
A. A considerable/significant ______ of the city was flooded. 
B. A _________ of the donations will be given to the orphanage. 
C. She was _________ with sorrow throughout her life.
combination
half
portion
capital
quality
Solution:
Option C is the most appropriate answer which fits in all three statements.
portion-to provide with a lot or fate, a part of a larger amount, area, etc, the amount of food that is served to a person at one time

Q17. 
A. Many young people are still shedding the _________ of our parents. 
B. A negative attitude about another race is an example of _________. 
C. When tobacco was first used, people were largely _________ of the harmful side effects of it.
motivated
ignorance
tears
happiness
enthusiastic
Solution:
Option B is the most appropriate answer which fits in all three statements.
ignorance-a lack of knowledge, understanding, or education : the state of being ignorant

Q18. 
A. Don't believe everything she tells you. She's prone to _________. 
B. The stories he told about his military service were just _________. 
C. The light bulb was one of the most important _________ of the 19th century.
inventions
discovery
layman
lie
mimic
Solution:
Option A is the most appropriate answer which fits in all three statements.
invention-the act of inventing something; something invented: such as; the act of inventing something; Don't believe everything she tells you. She's prone to invention. [=exaggeration, lying]

Q19. 
A. All of these elements _________ to make a wonderfully entertaining movie. 
B. This method of payment _________ the advantages of cash with the convenience of a check.
C. The groups have _________ forces to lobby for reform.
exclusive
several
combined
try
develop
Solution:
Option C is the most appropriate answer which fits in all three statements. combined-to cause (two or more things) to be together or to work together; to have (two or more different things) at the same time.

Q20. 
A. His attention to detail shows in the _________ of his work. 
B. The store sells _________ furniture at reasonable prices. 
C. Counselors are urging that working parents try to spend more _________ time with their children.
depth
makes
quality
sells
accurate
Solution:
Option C is the most appropriate answer which fits in all three statements.

Q21. ______ are special effects used to define a way in which the slides appear during a slide show.
Transitions
Animation
Themes
Slide Master
Moves
Solution:
Transitions are special effects used to define a way in which the slides appear during a slide show. The transition effects allow you to specify how you want to navigate from one slide to the other.

Q22. Which of the following keys is used to delete characters to the left of the cursor?
Alt + Delete
Shift
Esc
Delete
Backspace
Solution:
In a computer keyboard, Backspace is the key that is used to delete the characters to the left cursor.

Q23. The feature in database language that allows us to access certain records in database is called __________.
Query
Forms
Reports
Tables
Node
Solution:
Query allows us to access certain records in database.

Q24. Which of the following is not aggregate function?
MIN 
MAX
AVG
COUNT
None of these
Solution:
All of these are aggregate functions

Q25. For each attribute of a relation, there is a set of permitted values, called the __________ of that attribute.
Domain
Relation
Set
Schema
None of these
Solution:
Set of permitted values is called the domain of that attribute.
 (Relation is a table. Attributes describe the instances in the row of a database.)

               

You May Also Like to Read:




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment