Wednesday, 15 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Office Assistant (Clerk) Mains recruitment examination.

Q1. Name the platform for property buyers & sellers that has recently announced the launch of India's first online bidding platform for residential and commercial properties and tied-up with developer M3M for the inaugural 'My Bid, My Home' program.
Answer: Magicbricks

Q2. Name the Australian pacer who has recently retired from Test Match and ODIs citing recurring injuries as the reason.
Answer: John Hastings

Q3. In which city, Indian Space Research Organization (ISRO) will set up a research centre for start ups, academicians, environmentalists and entrepreneurs?
Answer: Guwahati

Q4. Name the Former Union minister and socialist leader who passed away recently due to age-related ailments.
Answer: Purushottam Lal Kaushik

Q5. Which is the first law firm to have opened an office at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT)?
Answer: J Sagar Associates

Q6. Prime Minister Narendra Modi has laid the foundation stone for Bhadbhut Barrage to be built over ______________ Gujarat. 
Answer: Narmada River

Q7. President Ram Nath Kovind has launched 100 crore rupees Mata Amritanandamayi Math Project named ______________ to provide filtration system for cleaning drinking water to 5000 villages across India.
Answer: Jeevamritham

Q8.  A group of ministers (GoM) has been set up under Assam Finance Minister _____________ to make the composition scheme more attractive and also revisit GST rates on restaurants.
Answer: Himanta Biswa Sarma

Q9. Name the Indian Snooker Player who has clinched the World Open Under-16 Snooker Championship title at St. Petersburg in Russia.
Answer: Anupama Ramachandran

Q10. The Archaeological Survey of India (ASI) is hosting an international conference on “Dialogue of Civilizations – IV” at Delhi, Gandhinagar and Dholavira. The first conference of this series was inaugurated in ___________ in 2013.
Answer: Guatemala

Q11. The Union Home Minister Shri Rajnath Singh inaugurated the four-day First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ in ___________.
Answer: New Delhi

Q12. The Norwegian Nobel Committee has awarded the Nobel Peace Prize for 2017 to the International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). ICAN headquarters in ________________.
Answer: Geneva, Switzerland

Q13. What is the ranking of India among the most valuable nation brand, according to Brand Finance’s Nation Brands list 2017?
Answer: 8th

Q14. Who is the present President of Washington D. C. headquartered World Bank?
Answer: Jim Yong Kim

Q15. Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated the third International Conference on Yoga. The theme of this year’s conference is ____________________.
Answer: Yoga for Wellness

TO READ MORE CURRENT AFFAIRS 





          


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment