Thursday, 16 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO Mains recruitment examination.

Q1. Name the Veteran director best known for the dark comedy passed away recently.
Answer: Kundan Shah

Q2. Name the present chairman of the largest public sector bank, the State Bank of India (SBI).
Answer: Rajnish Kumar

Q3. The GST council has decided to reduce the GST rates on dried mangoes, Khakhra, plain chapatis, unbranded Namkeen, unbranded ayurvedic medicines and paper wastes to _____________.
Answer: 5 percent

Q4. Prime Minister Narendra Modi has recently laid the foundation stone of a four-lane cable-stayed bridge between Okha and Beyt Dwarka. The bridge is situated in _____________.
Answer: Gujarat

Q5. The Indian Air Force (IAF) has celebrated its 85th anniversary on ____________.
Answer: 08 October

Q6. The government has made biometric identification Aadhaar mandatory for all post office deposits, PPF, the National Savings Certificate scheme and Kisan Vikas Patra. The Chief Executive Officer (CEO) of UIDAI is _____________. 
Answer: Ajay Bhushan Pandey

Q7. Name the Intensified Mission that Prime Minister Shri Narendra Modi has recently launched with an aim to reach each and every child under two years of age and all those pregnant women who have been left uncovered under the routine immunization program.
Answer: Mission Indradhanush

Q8.  Name the country's first portal dedicated to para-sports that was launched recently in a bid to create awareness about para-sports and provide a platform to para sportspersons.
Answer: thenationspride.com

Q9. Name the tennis player who has recently won the China Open title for 2017.
Answer: Rafael Nadal

Q10. The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2017 was awarded to _______________ "for his contributions to behavioural economics".
Answer: Richard H. Thaler

Q11. BIMSTEC stands for ‘Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation’. Who is the present Secretary General of BIMSTEC group?
Answer: M. Shahidul Islam

Q12. The 2017 Nobel Peace Prize winning campaign, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) was officially launched in _______________________.
Answer: Vienna, Austria

Q13. Which country has topped the list of most valuable nation brand, according to Brand Finance’s Nation Brands list 2017?
Answer: USA

Q14. IIT-Kharagpur has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with ____________ for the setting up of a digital academy on the institute’s campus.
Answer: Samsung India

Q15. The World Bank has reduced India’s GDP growth forecast to __________ for 2017-18 from 7.2% estimated earlier.
Answer: 7.0%




          


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment