Thursday, 9 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Office Assistant (Clerk) Mains recruitment examination.

Q1. The Chairman of National Highways Authority of India (NHAI) has recently launched a Project Monitoring Information System (PMIS) Moblie App and a new multilingual website of the organization. Who is the present Chairman of NHAI?
Answer: Deepak Kumar

Q2. The head of World Health Organization (WHO) has recently appointed ____________ as one of two Deputy Directors General of the Organization.
Answer: Soumya Swaminathan

Q3. Name the state government that has launched the Rs. 302-crore Mathru Poorna scheme aimed at providing free mid-day meals to pregnant women in rural areas.
Answer: Karnataka

Q4. The Foundation stone for the first ever Industrial Training Institute for the Divyangans exclusively was laid in _____________.
Answer: Assam

Q5. The Queen's Baton for the 2018 Commonwealth Games arrived in New Delhi, India. The 2018 Commonwealth Games will be held in __________.
Answer: Australia

Q6. The Union Cabinet has recently signed the Extradition Treaty between India and ___________ that would provide a legal framework for seeking extradition of terrorists and economic offenders.
Answer: Lithuania

Q7. The World Teachers’ Day is celebrated across the world on __________.
Answer: 5 October

Q8.  The Centre has recently set up a high-level committee for proper management of water resources in the North-Eastern region. The Committee will be headed by __________________.
Answer: NITI Aayog Vice Chairman Rajiv Kumar

Q9. The 8th conference of the Association of SAARC Speakers and Parliamentarians (ASSP) was held recently in ______________.
Answer: Sri Lanka

Q10. Name the businessperson who has topped the chart of India Rich List for 2017, according to the recently released Forbes List.
Answer: Mukesh Ambani

Q11. Name the player who became the first ever Indian sportsperson to win a gold medal at the Wushu World Championship.
Answer: Pooja Kadian

Q12. Name the newly appointed Prime Minister of Mongolia.
Answer: Ukhnaa Khurelsukh

Q13. Tamil Nadu Governor Banwarilal Purohit was sworn-in recently by ____________ at the Raj Bhavan in Chennai.
Answer: Madras High Court Chief Justice

Q14. Private insurer Tata AIA Life has launched the ‘Eazy Connect’ chatbot that will extend online customer service to social media platforms. Who is the present CEO and MD of Tata AIA Life?
Answer: Naveen Tahilyani

Q15. The chairman of _____________ Olympic Committee Carlos Arthur Nuzman has been recently arrested as part of a probe into alleged vote-buying to secure hosting of the Olympic Games. 
Answer: Brazil's





          


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment