Friday, 17 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO Mains recruitment examination.

Q1. World Mental Health Day is observed on ______________.
Answer: 10 October

Q2. In the latest World Economic Outlook released, International Monetary Fund (IMF) lowered India’s growth forecast for 2017 to _____________ from its earlier estimate of 7.2 percent.
Answer: 6.7%

Q3. Name the person who has been recently appointed as the new president of US India Business Council (USIBC).
Answer: Nisha Desai Biswal

Q4. Prime Minister Narendra Modi has recently approved ____________ specifically for setting up Aadhaar centres in post offices.
Answer: Rs 2,000 crore

Q5. Name the state government that has implemented the Senior Citizen Health Insurance Scheme (SCHIS) to provide easy access to curative geriatric health care services by way of additional cover.
Answer: Himachal Pradesh

Q6. Name the person who has been appointed the new chairman of Film and Television Institute of India (FTII).
Answer: Anupam Kher

Q7. The mixed pair of Jemson Ningthoujam and Ankita Bhakat clinched the gold medal from the World Archery Youth Championship. The Championship was held in ____________.
Answer: Argentina

Q8.  FIFA has decided to suspend the Football Federation of which country with immediate effect?
Answer: Pakistan

Q9. In a landmark verdict, the Supreme Court of India ruled that sex with a wife who is under 18 years of age is rape and therefore a crime. Under which section of IPC ‘Rape’ comes?
Answer: Section 375

Q10. According to the new World Payment Report, the initiatives of the government and the National Payments Corporation of India (NPCI) will help non-cash transactions grow at a compound annual growth rate of _____________ during 2016 to 2020.
Answer: 26.2 percent

Q11. Name the state government that has approved reservations for persons with disabilities in government jobs and educational institutions.
Answer: Bihar

Q12. London based HSBC has recently announced __________ as its next chief executive of the company.
Answer: John Flint

Q13. Name the state Government that has announced the Garments and Apparel Policy-2017, with the aim of creating more opportunities in the garment sector of the state.
Answer: Gujarat

Q14. The State Bank of India (SBI) has launched a new initiative, called ____________ to provide a short-term working capital demand loan to its MSME clients.
Answer: SME Assist

Q15. Name the city in which US-based fintech company Mastercard has announced the launch of its first global research and development arm Mastercard Labs.
Answer: Pune




          


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment