Monday, 13 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Office Assistant (Clerk) Mains recruitment examination.

Q1. The Government named ___________________ as the new chairman of State Bank of India, for a three-year term.
Answer: Rajnish Kumar

Q2. In the recently released fourth Bi-monthly monetary policy statement of RBI, the projection of real Gross Value Added (GVA) growth for 2017-18 has been revised down to ______________ from the August 2017 projection of 7.3 percent.
Answer: 6.7%

Q3. The apex industry body, Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) announced the appointment of ___________ as the new Director for the United Kingdom (UK) operations.
Answer: Param Shah

Q4. Bharti Airtel has recently received Ghana’s National Communications Authority’s approval for the merger with ____________.
Answer: Tigo

Q5. The Royal Swedish Academy of Sciences has awarded the Nobel Prize in Chemistry 2017 for ___________________.
Answer: Developing cryo-electron microscopy

Q6. Pakistan has recently appointed Vice-Admiral ___________ as new Chief of Naval Staff.
Answer: Zafar Mahmood Abbasi

Q7. The World Space Week is organized across the World from ____________.
Answer: 4 to 10 October

Q8.  Name the litterateur who has been awarded the 2017 Nobel Prize in Literature.
Answer: Kazuo Ishiguro

Q9. The World Space Week theme for 2017 is _______________.
Answer: Exploring New Worlds In Space

Q10. Who is the present Secretary-General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)?
Answer: Amjad Hussain B. Sial

Q11. Name the athlete who is the richest sports personality in the world, according to the latest Forbes' Rich List.
Answer: Cristiano Ronaldo

Q12. Name the Indian hoopster who has become the third Indian to walk into the National Basketball Association (NBA) league.
Answer: Amjyot Singh

Q13. The Airport of which Indian city has got First rank in the category of 2-5 million passengers in ACI-ASQ Survey?
Answer: Jaipur

Q14. Name the person who has been appointed as the next Ambassador of India to Switzerland.
Answer: Sibi George

Q15. India has recently won the 2017 Asia Cup Hockey tournament held in Bangladesh. Name the player who was adjudged the Man of the match in the final game.
Answer: Akashdeep Singh

TO READ MORE CURRENT AFFAIRS 





          


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment