Tuesday, 14 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Office Assistant (Clerk) Mains recruitment examination.

Q1. The first ever ASEAN-India music festival organized by the Ministry of External Affairs has begun recently in _____________.
Answer: New Delhi

Q2. Name the lender that has recently entered into an MoU with Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) for enabling all HPCL retail outlets with BHIM/UPI merchant solutions.
Answer: Vijaya Bank

Q3. Under which program, MoU was signed by Uttar Pradesh, Arunachal Pradesh and Meghalaya to boost cultural ties?
Answer: Ek Bharat, Shrestha Bharat

Q4. The First Meeting of India-Australia Joint Steering Committee was held recently in _______________.
Answer: New Delhi

Q5. India and European Investment Bank (EIB) have recently signed the finance contract for lending of 300 million euros (about Rs 2,293 crore) for Bangalore Metro Rail Project phase-II. The EIB headquarters in _______________.
Answer: Luxembourg

Q6. The Indian Air Force (IAF) had recently celebrated its anniversary on 8th October. It was the ____________ anniversary of IAF.
Answer: 85th

Q7. The Committee on Haj Policy has recommended phasing out of subsidy for Haj pilgrims and allowing women devotees above ___________ of age to travel in a group of at least four without a male.
Answer: 45 years

Q8.  India and Ethiopia has signed agreements on trade, communication and media to boost bilateral ties. What is the Capital city of Ethiopia?
Answer: Addis Ababa

Q9. Coffee output in India is pegged to be a record 3.50 lakh tonnes in the 2017-18 marketing year started in October month on higher acreage. Which state is the largest producer of coffee in India?
Answer: Karnataka

Q10. Prasar Bharati has recently launched an online application system for music auditions across all genres for the All India Radio. Name the present Chairman of Prasar Bharati.
Answer: A Surya Prakash

Q11. PNB MetLife India Insurance Company Ltd (PNB MetLife) has recently appointed ____________ as a new Managing Director & Chief Executive Officer of the company.
Answer: Ashish Srivastava

Q12. Name the State Government that has recently launched ‘Solar Briefcase’ in one of its Dham to provide electricity to far-flung areas in the hill state.
Answer: Uttarakhand

Q13. Vice President M Venkaiah Naidu has recently inaugurated the third International Conference on Yoga in ______________.
Answer: New Delhi

Q14. Reliance Commercial Finance Ltd has signed an agreement with Indian Renewable Energy Development Agency Ltd (IREDA) for loan of amount ___________.
Answer: Rs.300 crore

Q15. The Cooperative Milk Marketing Federation of which state has been awarded as the best FMCG in the food sector at the 5th International Advertising Associations (IAA) Leadership Awards?
Answer: Gujarat

TO READ MORE CURRENT AFFAIRS 





          


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment