Monday, 20 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO Mains recruitment examination.

Q1. The theme of International Day of the Girl Child 2017 is _________________________.
Answer: The Power of the Adolescent Girl: Vision for 2030

Q2. Name the Indian lender that has committed financial assistance of Rs. 10 crore to the Indian Armed Forces to support the defence personnel.
Answer: ICICI Bank

Q3. Visa has tied up with the ________________ government for Digital Dhan Sankalp project to develop one of its city into India’s first ‘less cash’ city.
Answer: Andhra Pradesh

Q4. Name the person who has been concurrently accredited as the next Ambassador of India to the Principality of Monaco.
Answer: Vinay Mohan Kwatra

Q5. Since 2012 ____________ has been marked as the International Day of the Girl Child to highlight and address the needs and challenges girls face while promoting girls' empowerment and the fulfilment of their human rights.
Answer: 11 October

Q6. A Joint Declaration of Intent (JDI) was signed between Ministry of Railways and ____________ in Rail Bhavan for increasing the speed of passenger trains to 200 kmph on 50.50 percent cost-sharing basis.
Answer: Germany

Q7. The recently constituted Economic Advisory Council to the Prime Minister (EAC-PM) held its first meeting in New Delhi. The EAC-PM was chaired by _________. 
Answer: Bibey Debroy

Q8.  Name the Indian lender which is creating a 15,000-sqft innovation center in Navi Mumbai which will be the largest innovation center by any financial services company in the country.
Answer: State Bank of India

Q9. HSBC has recently announced the launch of a mobile app to help customers track the status of their trade transactions on a real-time basis. The app has been named as ____________________.
Answer: Trade Transaction Tracker

Q10. As per the report by professional networking giant LinkedIn, what is the ranking of India in contribution to the global pharmaceuticals and biotechnology workforce?
Answer: 2nd

Q11. Name the Samsung Electronics chief executive who has resigned citing an "unprecedented crisis".
Answer: Kwon Oh-hyun

Q12. The International Cricket Council Board has given an in-principle nod to the proposed nine-team Test Championship and a 13-team One-Day International league. Who is the chief executive officer of ICC?
Answer: Dave Richardson

Q13. Indian football team has qualified for the 2019 Asian Cup after defeating ____________.
Answer: Macau

Q14. What is the ranking of India in the 2017 Global Hunger Index (GHI)?
Answer: 100th

Q15. Amazon Web Services (AWS) and Microsoft have teamed up to launch an open-source and deep learning interface named _____________ that will help developers to deploy machine learning models across several platforms.
Answer: Gluon






            


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment