Tuesday, 7 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. The US central bank has recently fined global banking giant _________ for failing to oversee foreign exchange traders who misused confidential client information and colluded with traders at competing banks.
Answer: HSBC

Q2. The United Nations General Assembly (by resolution 45/106) has designated _________ as the International Day of Older Persons.
Answer: 01 October

Q3. Name the city in which the European Union and India will be holding the 14th India-EU Summit.
Answer: New Delhi

Q4. The theme of the International Day of Older Persons 2017 is ______________.
Answer: Stepping into the Future: Tapping the Talents, Contributions and Participation of Older Persons in Society

Q5. As per the recent reshuffle by President of India, Assam Governor Banwarilal Purohit will now be the new Governor of _____________.
Answer: Tamil Nadu

Q6. Which country has recently celebrated the 68th National Day on 01st October?
Answer: China

Q7. The International Day of Non-Violence is celebrated across the world on ____________.
Answer: 2 October

Q8.  The 2017 Nobel Prize in Physiology or Medicine was conferred jointly to the American trio of Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash and Michael W. Young for their discoveries of ______________.
Answer: Molecular Mechanisms

Q9. The 2017 Nobel Prize in Physiology or Medicine was recently conferred. It is the ______________ time the prize has been awarded.
Answer: 108th

Q10. As per the recent reshuffle by the President of India, Brigadier (Retd) BD Mishra has been appointed as the Governor of _________________. 
Answer: Arunachal Pradesh

Q11. For the first time, with which of the following country India will undertake a joint tiger census in their national parks, forests and protected areas?
Answer: Nepal

Q12. The 2017 Nobel Physics Prize has been recently awarded to _________________.
Answer: Rainer Weiss, Barry C. Barish and Kip S. Thorne

Q13. Name the newly appointed first female President of the UK's Supreme Court.
Answer: Brenda Hale

Q14. Name the e-commerce company that has recently tied up with OYO to bring the hospitality firm's inventory on its platform.
Answer: Yatra Online Inc

Q15. What is the theme of 2017 Global Entrepreneurship Summit that will be held in India?
Answer: Women First, Prosperity for All



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.



Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment