Wednesday, 8 November 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. In her first foreign visit as Defence Minister, Ms. Nirmala Sitharaman left for _____________ to attend the Southeast Asian Defence Ministers’ Meeting.
Answer: Philippines

Q2. Indian Hockey team had beaten ___________ in the finale to win the 2017 Asia Cup Hockey tournament held in Dhaka, Bangladesh.
Answer: Malaysia

Q3. Name the Indian shuttler who has recently lifted the Denmark Open Superseries trophy at Odense.
Answer: Kidambi Srikanth

Q4. Name the playback singers who have been selected for the Madhya Pradesh government's prestigious National Lata Mangeshkar Award.
Answer: Alka Yagnik and Udit Narayan

Q5. Name the Indian Golfer who has recently lifted his eighth Asian Tour title by winning the Macau Open 2017.
Answer: Gaganjeet Bhullar

Q6. The nation has recently paid homage to former Prime Minister Lal Bahadur Shastri on his birth anniversary on 02nd October. He was the _______ Prime Minister of India.
Answer: 2nd

Q7. Dr. Alexander Van der Bellen is the present prsident of ______________.
Answer: Austria

Q8.  What is the ranking of Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)'s International Financial Services Centre (IFSC) as per the latest edition of Global Financial Centres Index (GFCI), London.
Answer: 10th

Q9. Who is the present Minister of Steel of India?
Answer: Chaudhary Birender Singh

Q10. As per the recent reshuffle by the President of India, former member of Bihar Legislative Council _____________ has been appointed the Governor of Meghalaya.
Answer: Ganga Prasad

Q11. The 2017 Nobel Physics Prize has been recently awarded. The Prize Money announced by Sweden’s Royal Academy of Sciences comes with ______________.
Answer: 9 million kronor

Q12. Which state Government has implemented the Chief Minister's Skill Promotion and Skills Scheme to provide jobs by providing employment oriented training to the youth?
Answer: Madhya Pradesh

Q13. Who is the Present Director General of World Health Organization (WHO)?
Answer: Tedros Adhanom Ghebreyesus

Q14. The Capital of Ethiopia is ______________.
Answer: Addis Ababa

Q15. Who is the co-founder and CEO of major e-commerce company Yatra.com? 
Answer: Dhruv Shringi



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.



Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment