Monday, 20 November 2017

Test of the Day for IBPS PO Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-po-mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS PO Mains etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IBPS PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. In which of the following city, the Reserve Bank of India opened a branch to make transactions across the state government more convenient?
Chandigarh
Dehradun
New Delhi
Bengaluru
Ahemdabad
Solution:
The Reserve Bank of India opened a branch in the Dehradun city to make transactions of the Uttarakhand State government more convenient. Uttarakhand Chief Minister Trivendra Singh Rawat inaugurated the RBI's Branch. Earlier, the state government had to do financial transactions through the Kanpur branch of the RBI.

Q2. Kudremukh National Park is situated in which of the following Indian state?
Karnataka
Kerala
West Bengal
Uttar Pradesh
Meghalaya
Solution:
Kuduremukha National Park is a mountain range and name of a peak located in Chikkamagaluru district, in Karnataka

Q3. The Headquarters of International Court of Justice is located in-
Paris
Geneva
New York
The Hague
Vienna
Solution:
The International Court of Justice (ICJ) is the principal judicial organ of the United Nations (UN). It was established in June 1945 by the Charter of the United Nations and began work in April 1946. The seat of the Court is at the Peace Palace in The Hague (Netherlands).

Q4. 8th October is celebrated as-
Air Force Day
Navy Day
Armed Forces Day
Rededication Day
AIDS day
Solution:
The Air Force Day was officially started celebrating at 8th of October in the year 1932 as an auxiliary air force of Indian Empire. The Indian Air Force, air arm of the Indian armed forces, has its prime responsibility of securing the Indian airspace as well as to carry out the aerial warfare during any clash.

Q5. Name the Digital payments firm that has recently announced its partnership with IRCTC Rail connect app which will allow customers book railway tickets using the former’s payment gateway.
Oxigen
Paytm
Pay
MobiKwik
M-Paisa
Solution:
Digital payments firm MobiKwik announced its partnership with IRCTC Rail connect app, which will allow customers book railway tickets using the former’s payment gateway. Mobikwik’s Payment Gateway currently powers payments for more than 3,000 e-commerce websites and apps.

Directions (6-10): In the questions below are given some conclusions followed by five set of statements. You have to choose the correct set of statements that logically satisfies given conclusions either definitely or possibly. Assume the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. 

Q6. Conclusions: Some light is not pink. No air is pink.
Statements:
Some light is red. All red is green. No green is pink. Some pink is blue. All blue is air.
Some light is green. No green is red. Some red is blue. All blue is air. No pink is air.
Some light is pink. All pink is red. No red is green. All blue is green. No green is air.
Some light is air. All air is red. No red is pink. Some pink is green. All green is blue.
None of these
Solution:

Q7. Conclusions: Some note is not book. No cover is pen.
Statements:
Some pen is cover. All cover is ink. No ink is mobile. Some mobile is note. All note is book.
Some pen is note. All note is cover. Some cover is ink. All ink is mobile. No mobile is book.
All note is mobile. Some note is cover. All cover is ink. No ink is book. All pen is book.
Some book is pen. All pen is mobile. No mobile is ink. Some ink is cover. All cover is note.
None of these
Solution:

Q8. Conclusions: Some air is not tree. No tree is green.
Statements:
Some star is light. All light is air. No air is moon. Some moon is green. No green is tree.
Some star is green. No green is air. Some air is moon. All moon is light. No light is tree.
Some star is moon. No moon is air. Some air is light. All light is green. No green is tree.
Some star is tree. All tree is air. No air is moon. Some moon is green. No green is light.
None of these
Solution:

Q9. Conclusions: Some 20 is 60. Some 40 is 20.
Statements:
All 10 is 60. Some 60 is 50. All 50 is 20. Some 20 is 30. All 30 is 40.
Some 10 is 60. All 60 is 50. Some 50 is 20. All 20 is 30. Some 30 is 40.
Some 10 is 40. All 40 is 20. Some 20 is 30. All 30 is 50. Some 50 is 60.
Some 10 is 60. All 60 is 50. Some 50 is 40. All 40 is 20. Some 20 is 30.
None of these
Solution:

Q10. Conclusions: Some lion is mat. Some tiger is cat.
Statements:
Some cat is lion. All lion is tiger. No tiger is mat. Some mat is dog. All dog is bat.
Some cat is bat. All bat is dog. No dog is mat. Some mat is tiger. All tiger is lion.
Some cat is lion. All lion is bat. No bat is mat. Some mat is dog. All dog is tiger.
Some cat is mat. All mat is bat. No bat is lion. Some lion is dog. All dog is tiger.
None of these

Q11. In what ratio milk & water should be mixed so that after selling this mixture at its cost price there is a profit of 100/9%?
8 : 3
8 : 1
9 : 1
4 : 9
None of these
Solution:

Q12. In a pot, the ratio of milk and water is 4 : 1. In another pot, the ratio of milk and water is 7 : 4. In what ratio mixture should be taken from both mixtures to make final mixture so that in final mixture the ratio of milk and water be 41 : 14?
3 : 2
2 : 1
4 : 3
5 : 2
None of these
Solution:

Q13. In a 40 litre mixture of alcohol & water, the ratio of alcohol and water is 5 : 3. If 20% of this mixture is taken out and the same amount of water is added then what will be the ratio of alcohol and water in final mixture?
5 : 2
3 : 1
4 : 1
3 : 2
1 : 1
Solution:

Q14. How much quantity of rice of the price 18 rupees per kg should be mixed with 45 kg of rice having price 26 rupees per kg so that after selling mixture at 25.2 rupees per kg there is a profit of 5%?
30 kg
25 kg
20 kg
15 kg
None of these
Solution:

Q15. In what ratio three types of rice whose cost prices are Rs. 5.20, Rs. 5.70 &Rs. 6.40 per kg respectively should be mixed so that of selling this mixture at the rate of Rs. 6.72 per kg there is a profit of 20%?
2 : 8 : 1
3 : 6 : 4
5 : 8 : 3
7 : 5 : 2
None of these
Solution:

Q16. Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change.
You should only buy clothes made locally, that is usually sold at small local businesses
You should only buy cloth made locally, which are usually sold for smaller local business
You should only buy clothes made locally, which are usually sold at smaller local businesses
You should only buy clothes made locally, that are usually sold at smaller local businesses
You should only by clothes made locally, which are usually sold to small local businesses
Solution:
“That” is a restrictive pronoun, which means the phrase following it is needed to understand the preceding statement.

“Which” introduces a relative clause and is used when there are qualifiers that may not be essential.

Q17. Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change.
The stones lain near the river, waiting to washed.
The stones lay near the river, waiting to be washed.
The stones lay near the river, wait to be washed.
The stones laid near the river, wait to be washed.
The stones lie near the river, waiting to washed.
Solution:
“Lay” requires a direct object (past tense: “laid”).
“Lie” doesn’t need an object (past tense: “lay”).
Common mistake: People use the past tense of “lay” when they mean to use the past tense of “lie.”

Q18. Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change.
I felt no effect from the movie, I wish it affected me, but I thought it was boring.
I felt no affect from the movie, I wish it effected me, but I thought it was boring.
I felt no affect from the movie, I wish it affected me, but I thought it was boring.
I felt no effect from the movie, I wish it effected me, but I thought it was boring.
I felt no affects of the movie, I wish it affected me, but I thought it was boring.
Solution:
“Affect” is a verb that means “to influence or produce an impression.”
“Effect” is a noun that means “the result of.”

Q19. Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change.
If I loose more weight, I’ll need belt to keep my pants up.
If I lose more weight, I’ll need a belt for keep my pants up.
If I loose more weight, I’ll need a belt to keeping my pants up.
If I lose more weight, I’ll need a belt to keep my pants up.
If I loose weight, I’ll be need a belt to keep my pants up.
Solution:
If I lose more weight, I’ll need a belt to keep my pants up.
“Loose” refers to when something is coming undone.
“Lose” is the opposite of “win” or “gain.”

Q20. Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change.
These room's carpet must be changed.
This room's carpet must be change.
This room's carpet be changed.
This room's carpet must be changed.
The carpet of this room must be changed.
Solution:
Possessive case of a noun (nouns with 's) is used with living things.
Correct : The carpet of this room must be changed. (Room is a lifeless thing)

               



You May Also Like to Read: 


     


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment