Friday, 24 November 2017

Test of the Day for IBPS PO Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-po-mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS PO Mains etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IBPS PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. According to Fourth Bi-monthly Monetary Policy Statement 2017-18, MPC keep the policy repo rate under the LAF unchanged at-?
6.25 per cent
6.50 per cent
5.75 per cent
6.00 per cent
7.25 per cent
Solution:
According to Fourth Bi-monthly Monetary Policy Statement 2017-18, MPC keep the policy repo rate under the LAF unchanged at 6 percent.

Q2. LAF is a monetary policy tool which allows banks to borrow money through repurchase agreements. What is the meaning "F" in LAF?
Fundamental
Fund
Facility
Following
Financial
Solution:
Liquidity Adjustment Facility (LAF) is a monetary policy tool which allows banks to borrow money through repurchase agreements.

Q3. The ___________ Cooperative Milk Marketing Federation of which state has been awarded as the best FMCG in the food sector at the 5th International Advertising Associations (IAA) Leadership Awards?
Punjab
Haryana
Rajasthan
Uttarakhand
Gujarat
Solution:
The Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation (GCMMF), which manages brand AMUL, has been awarded as the best FMCG in the food sector at the 5th International Advertising Associations (IAA) Leadership Awards in Mumbai.

Q4. The Union Home Minister Shri Rajnath Singh has inaugurated the four-day First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ in ___________.
Chandigarh
Bengaluru
New Delhi
Gandhinagar
Dispur
Solution:
The Union Home Minister Shri Rajnath Singh inaugurated the four-day First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ (BIMSTEC DMEx-2017) in New Delhi. The Exercise will be conducted by the National Disaster Response Force (NDRF) as the lead agency in Delhi and the National Capital Region (NCR).

Q5. The Norwegian Nobel Committee has awarded the Nobel Peace Prize for 2017 to the International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). ICAN headquarters in ________________.
Manila, Philippines
Geneva, Switzerland
New York, USA
Paris, France
Canberra, Australia
Solution:
The Norwegian Nobel Committee has awarded the Nobel Peace Prize for 2017 to the International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). ICAN’s headquarters is in Geneva, Switzerland.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions which follow. 
There are seven friends named P, Q, R, S, T, U, V from different countries Japan, France, Brazil, Qatar, Nepal, China and India. They all are wearing shirts of different brands like Nike, Peter England, Zara, Allen Solly, Puma, Adidas and Reebok but not necessarily in the same order. They like different colours like Orange, Red, Yellow, Blue, Amber, Indigo, and Pink. T is wearing shirt of Allen Solly brand and he likes Indigo colour. The one who is wearing Zara shirt does not like Blue or Pink colour. U does not wear Reebok or Peter England shirt and he likes Blue colour. P does not like pink or yellow colour. S is from Qatar and he wears Adidas shirt. Q is from Brazil and he does not wear Nike shirt. V wears either Puma or Peter England shirt. Q does not wear Peter England shirt. The one who likes yellow colour does not belong to either France or Qatar. Person from China is like Indigo colour. The one who belongs to Nepal likes Pink colour and he is wearing Reebok shirt. The person wearing Nike shirt is belong to either India or China. S likes Orange colour . The one who is wearing Peter England shirt likes Amber colour. U does not belong to India.

 Q6. U belongs to which of the following Country?
China
France
Japan
Either (a) or (b)
Either(b) or (c)
Solution:
(6-10)

Q7. P likes which of the following colour?
Red
Amber
Indigo
Blue
None of these

Q8. Who among following is wearing Zara brand shirt?
U
R
S
Q
None of these

Q9. Who among following belongs to India?
P
R
Q
V
None of these

Q10. Which among the following combination is correct?
R- Pink- Nepal
U- Yellow- Zara
P- Indigo- China
V- Qatar- Peter England
None of these

Q11. A train-A crosses a stationary train-B in 36 sec. The same train-A crosses a man in 12 sec. If speed of train-A is 60 km/h, what is the length of stationary train-B (in metres)
400 m
300 m
500 m
250 m
None of these
Solution:

Q12. The ratio of radius of a circle and side of a square field is 1 : 2. If area of circle is 154 cm² then what is the perimeter of square field.
70 metre
64 metre
60 metre
56 metre
None of these
Solution:

Q13. In a 70 litre of mixture of spirit and water, the ratio of spirit to water is 9 : 5. If 14 litre mixture is taken out and same amount of water is added to the mixture. If this process is repeated for two times, then what will be quantity of spirit in final mixture?
27.48 litre
31.84 litre
28.8 litre
40.5 litre
None of these
Solution:

Q14. A boatman can row his boat at 14 km/h in still water. He rows from a point A to B upstream and returns from B to A downstream in a total time of 7 hours. If distance between A to B is 45 km, what is the speed of stream?
8 km/h
4 km/h
6 km/h
3 km/h
None of these
Solution:

Q15. If compound interest on a certain amount at a rate of r% p.a. for 2 years is twice the simple interest on the same amount at same rate for 2 years, then what is the value of r?
100%
150%
200%
250%
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each of the following sentences, there is a blank space, followed by some choices of words given in options. You have to determine which of these words fits well in all making them meaningful and grammatically correct. Word can be modified according to the tense of the sentence keeping the meaning of root word intact. If none of these words fit well, mark your answer as none of these. 

Q16. 
I. The wildfire poses no ______ threat to any houses in the area. 
II. The effect of the new policy will be unknown for the ______ future. 
III. There is an ______ connection between the two events.
immediate
big
near
strong
recent
Solution:
Immediate- happening or done without delay, happening or existing now,
always used before a noun : having no other person or thing in between,
always used before a noun : coming straight from a cause or reason

Q17. 
I. If you help me, I promise to return the favor in ______. 
II. This technology is completely new. I've never seen anything of the ______ 
III. I don't know how we'll ever replace Mary after she retires. She's really one of a ______ .
kind
future
stamina
form
view
Solution:
Kind- in a way that is equal or very similar to what someone else has done for you, of the kind- like the person or thing mentioned ,one of a kind- a person or thing that is not like any other person or thing

Q18. 
I. We must keep our armed forces in a constant ______ of readiness. 
II. The building is in such a sorry ______ that it's hardly worth fixing. 
III. Her life is in a ______ of complete chaos.
state
turmoil
middle
place
result
Solution:
State- a way of living or existing, the overall physical condition of something : the ability of something to be used, enjoyed, etc. ,the things that affect the way something is or happens : the characteristics of a situation

Q19. 
I. You should be paid what your labor is ______. 
II. It takes a long time to get a table at the restaurant, but the food is well ______ the wait. 
III. The movie was good, but I didn't think it was ______ all the fuss/hype.
calculate
become
worth
really
cause
Solution:
Worth-used to indicate the value of something, having money and possessions equal in value to (an amount), good, valuable, or important enough for (something) : deserving of (something)

Q20. 
I. His plan has the ______ of being less expensive than other options. 
II. Among the ______ of a small college is its campus life. 
III. We took ______ of the warm weather and did some yard work.
help
middle
reason
advantage
result
Solution:
Advantage -something (such as a good position or condition) that helps to make someone or something better or more likely to succeed than others, a good or desirable quality or feature, take advantage of-to use (something, such as an opportunity) in a way that helps you : to make good use of (something)

               



You May Also Like to Read: 

         


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment