Saturday, 25 November 2017

Test of the Day for IBPS PO Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-po-mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS PO Mains etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IBPS PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. Golden Global Trust merged with which of the following bank?
HDFC Bank
Punjab National Bank
Oriental Bank of Commerce
Axis Bank
None of these
Solution:
Golden Global Trust was merged with Oriental Bank of Commerce.

Q2. In which of the following capital city, Indian Army launched an independent and fully-integrated Joint Training Node (JTN)?
Agartala
Imphal
Itanagar
Shillong
Kohima
Solution:
The Indian Army launched an independent and fully-integrated Joint Training Node (JTN) at Umroi cantonment in Shillong, Meghalaya. The concept was envisaged keeping in mind the conducive weather terrain offering optimal training environment.

Q3. Name the country that has recently won Women’s Asia Cup Hockey after defeating China.
Indonesia
Japan
India
Sri Lanka
Pakistan
Solution:
India has defeated China 5-4 via shootout to win the women’s Asia Cup hockey title 2017. With this, India also qualified for World Cup 2018 as Continental champion.

Q4. AU Small Finance Bank has recently received Reserved Bank of India approval to operate as Scheduled Commercial Bank. Who is the present MD & CEO of AU Small Finance Bank?
Samit Ghosh
Sanjay Agarwal
Sarvjit Singh Sarma
V S Radhakrishnan
Govind Singh
Solution:
AU Small Finance Bank has received Reserved Bank of India (RBI) approval to operate as Scheduled Commercial Bank. This bank's name has now been included in the Second Schedule of Reserve Bank of India Act, 1934. Sanjay Agarwal, MD & CEO, AU Small Finance Bank.

Q5. What is the ranking of India in 'business optimism' index in the September quarter as per Grant Thornton's International Business Report (IBR)?
5th
6th
7th
8th
9th
Solution:
India has slipped in 'business optimism' index to the 7th position in the September quarter, from the 2nd slot in the previous three months, showing clear signs of lag in the economy, as per Grant Thornton's International Business Report (IBR). Indonesia is at the top, followed by Finland (2nd), the Netherlands (3rd), Philippines (4th), and Austria (5th).

Directions (6-10): Each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and given answer: 

Q6. What does ‘Za’ mean in the code language? 
I. ‘Pe Bo Za’ means ‘Look at me’ and ‘Bo Se Pe Ki’ means ‘don’t look at him’ in that code language. 
II. ‘Ka Ta Ne Za’ means ‘take me and go’ and ‘Li Wa Si Za’ means ‘either me or you’ in that code language.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question, and
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
From statement I- za=me
From statement II=za=me

Q7. How is Sita related to Mahesh? 
I. Soni who is the cousin of Mahesh and also the niece of Sita. 
II. Suman who is siter of Sita and also the wife of Omkar who is father of Mahesh.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question, and
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
From both statement I and II- we cannot find the answer.

Q8. What is Ankit’s rank in the class of 40? 
I. Samir, who is 9th from the top in the class is above Shanu by 12 ranks who is below Ankit by 5 ranks. 
II. Nilesh, who is between Ankit and Sanju, is 15th from the bottom.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question, and
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
Sameer’s rank from top=9
Shanu’s rank= 21
Ankit’s rank=16

Q9. P, Q, R, S and T hold different ranks. Who among them ranks the lowest? 
I. S is two ranks below R, who is not the highest in the rank. 
II. P is higher in rank than S but below Q and T in rank.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question, and
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
From both statement I and II- S’s rank is the lowest

Q10. Who among A, B, C, D and E runs the fastest? 
I. B runs faster than E but is not the fastest. 
II. C, though does not run as fast as A and B, runs faster than D and E.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question, and
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
From both statement I and II- we cannot find the answer.

Q11. One year ago the ratio between Sanjay’s and Ajay’s age was 4 : 3. One year hence the ratio of their ages will be 5 : 4. What is the sum of their present ages in year?
18
16
15
24
None of these
Solution:

Q12. The sum of the ages of a Sita’s mother and her daughter is 50 years. Also 5 years ago, the mother’s age was 7 times the age of the daughter. What are the present ages of the mother and the daughter?
45 years,5 years
35 years,15 years
40 years,10 years
42 years,8 years
None of these
Solution:

Q13. Rashmi and Dhaxmi invested in the ratio 3 : 2 in a business. If 20% of the total profit goes to charity and Rashmi’s share’s was Rs 960 in the total profit, find the total profit.
3200
1550
2500
2000
None of these
Solution:

Q14. A, B and C hire a meadow for Rs 2920. A puts in 20 cows for 10 days; B 12 cows for 20 days and C 9 cows for 16 days. Find the rent paid by each one of them.
Rs.1240,Rs.850,Rs.720
Rs.1000,Rs.1200,Rs.720
Rs.1050,Rs.585,Rs.875
Rs.1155,Rs.1200,Rs.720
None of these
Solution:

Q15. The base of a triangluar field is three times of its altitude. If the cost of cultivating the field at Rs 50 per hectare be Rs 675, find its base and height. (1 hectare = 10000 m²)
900 m , 300 m
350 m , 850 m
750 m , 450 m
875 m, 325 m
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct and meaningfully complete. 

Q16. A printed invitation was ________ in the nearby villages and the message was ______ on the social media too.
circulated, keep
dispatched, call
distributed, put
called, designed
designed, style
Solution:
Option c is the correct choice

Q17. The Indian Constitution is built on the words, ideas and ________ of those who led entire movements for the annihilation of caste, with the figure of Dr. B.R. Ambedkar calling into memory the countless others who ________ with him and before him.
struggles, marched
help, is
sweat, was
compromise, been
adjustment, helped
Solution:
Option A is the correct choice

Q18. The drafting committees need to examine the ________ shifts occurring in storage and electric vehicles to promote new ________ in renewable energy.
focus , study
paradigm, technologies
model , technology
shift, preferences
example, view
Solution:
Option b is the correct choice

Q19. Within the Hindu social order that ordains work, occupation, livelihood and status according to birth and ________ individuals from moving away from their pre-ordained status, it is important to _________ the fundamental basis of this status if we are to shed the oppression of caste.
bind, marked
keep, trying
prevent , changed
allow, foreshadow
restrains, question
Solution:
Option e is the correct choice

Q20. Transformation in the automobile ______ could be accompanied by grid- and consumer-level electricity storage at homes, offices and ________.
scenario , marketing
sector, factories
field, huts
view , segment
section , factor
Solution:
Option b is the correct choice

               



You May Also Like to Read: 

         


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment