Tuesday, 14 November 2017

Test of the Day for OICL AO Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-clerk-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like OICL AO etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. Where is the headquarter of AU Small Finance Bank?
Jalandhar, Punjab
Ahmedabad, Gujarat
Guwahati, Assam
Bengaluru, Karnataka
Jaipur, Rajasthan
Solution:
Jaipur, Rajasthan is headquarter of AU Small Finance Bank.

Q2. RBI was granted a licence to small Finance Banks for commencement of banking business under Section ______ of the Banking Regulation Act, 1949.
Section 38(3)
Section 22(1)
Section 47(4)
Section 12(2)
Section 27(5)
Solution:
RBI was granted a licence to small Finance Banks for commencement of banking business under Section 22(1) of the Banking Regulation Act, 1949.

Q3. The chairman of _____________ Olympic Committee Carlos Arthur Nuzman has been recently arrested as part of a probe into alleged vote-buying to secure hosting of the Olympic Games 2016. 
USA's
France's
Brazil's
China's
Indonesia's
Solution:
Brazilian police arrested the chairman of the country’s Olympic Committee Carlos Arthur Nuzman as part of a probe into alleged vote-buying to secure Rio’s hosting of the 2016 Games.

Q4. Who is the world’s most followed leader on Twitter, according to the latest report by Twiplomacy, a Burson Marsteller research project?
Narendra Modi
Vladimir Putin
Angela Markel
Barack Obama
Donald Trump
Solution:
Donald Trump is now the world’s most followed leader on Twitter, while Narendra Modi is the third, according to the latest report by Twiplomacy, a Burson Marsteller research project that tracks the use of Twitter by governments and international organisations.

Q5. The Norwegian Nobel Committee has awarded the Nobel Peace Prize for 2017 to ________________.
Global Change Peace and Securities
International Campaign to Abolish Nuclear Weapons
Frontier Pitts
Total Mast Solutions Limited
Townscape Products
Solution:
The Norwegian Nobel Committee has decided to award the Nobel Peace Prize for 2017 to the International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) "for its work to draw attention to the catastrophic humanitarian consequences of any use of nuclear weapons and for its ground-breaking efforts to achieve a treaty-based prohibition of such weapons".

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the question given below- 

A, B, C, D, E, F, G and H are eight friends sitting around a circular table. Four of them are facing away from the centre and four of them are facing towards the center. Each of them reads different magazine -Frontline, Outlook, Famina, Filmfare, Digit, Tinkle, Autocar and Yojna. All of them are wearing different colour shirts viz. White, Blue, Orange, Pink, Green, Purple, Yellow and Red but not necessarily in the same order. E faces towards the centre and wear White shirt. Both the immediate neighbors of E face away from the centre and are wearing either Orange or Pink colour shirt. D faces away from the center and he reads Frontline magazine. Both the immediate neighbours of D do not face away from the centre. E sits third to the right of F, who wears Green shirt and faces away from the centre. C sits third to the left of F. The one who wears Orange shirt sits opposite to F. The one who wears Blue shirt is not the immediate neighbour of F and faces away from the centre. A sits second to the left of C and he wears neither Yellow nor Red shirt. The one who wears Yellow shirt sits between H and F. B faces away from the centre, and reads Outlook magazine and does not have a Blue shirt. E reads Autocar magazine. The person who reads Filmfare magazine sits opposite to D. The one who wears Purple shirt read Famina magazine. The person who reads Yojna magazine is not near to G or E. C faces the person who reads Tinkle magazine.

Q6. Which one of the following related to Purple?
E
F
B
D
A
Solution:

Q7. Which one of the following related to Orange?
B
H
F
D
None of these
Solution:

Q8. How many persons are there between the one who related to Pink and the one who related to Orange when counted in anticlockwise direction from the person who related to Pink?
Four
Two
Three
CND
None of these
Solution:
sd

Q9. Which one of the following related to Pink?
B
H
F
D
None of these
Solution:

Q10. Which of the following is B’s position with respect to F?
Fourth to the left
Third to the right
Second to the left
Second to the right
None of these
Solution:


Q11. One year ago the ratio between Sanjay’s and Ajay’s age was 4 : 3. One year hence the ratio of their ages will be 5 : 4. What is the sum of their present ages in year?
18
16
15
24
None of these
Solution:
Let present ages of Sanjay and Ajay are (4x+ 1) years and (3x + 1) years

Q12. The sum of the ages of a Sita’s mother and her daughter is 50 years. Also 5 years ago, the mother’s age was 7 times the age of the daughter. What are the present ages of the mother and the daughter?
45 years,5 years
35 years,15 years
40 years,10 years
42 years, 8 years
None of these
Solution:
Let Sita’s age is x years
Then her mother’s age = (50 – x) years
ATQ,
(50 – x – 5) = 7 (x- 5)
⇒ 45 – x = 7x – 35
⇒ x = 10 years
∴ present age of mother = 40 years
Daughter’s present age = 10 years

Q13. Rashmi and Dhaxmi invested in the ratio 3 : 2 in a business. If 20% of the total profit goes to charity and Rashmi’s share’s was Rs 960 in the total profit, find the total profit.
3200
1550
2500
2000
None of these
Solution:

Q14. A, B and C hire a meadow for Rs 2920. A puts in 20 cows for 10 days; B 12 cows for 20 days and C 9 cows for 16 days. Find the rent paid by each one of them.
Rs.1240,Rs.850,Rs.720
Rs.1000,Rs.1200,Rs.720
Rs.1050,Rs.585,Rs.875
Rs.1155,Rs.1200,Rs.720
None of these
Solution:

Q15. The base of a triangluar field is three times of its altitude. If the cost of cultivating the field at Rs 50 per hectare be Rs 675, find its base and height. (1 hectare = 10000 m²)
900 m , 300 m
350 m , 850 m
750 m , 450 m
875 m, 325 m
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required (e) as the answer.

Q16. Indian gold demand typically rises in the last three months of the year as consumers buy more for the wedding season as well as for festivals such as Diwali and Dussehra.
Indian gold demand typical rises in the last three months of the year as consumers buy
Indian gold demand typically been rises in the last three months of the year as consumers buy
Indian gold demand typically will be rises in the last three months of the year as consumers buy
Indian gold demand typically will rises in the last three months of the year as consumers buy
No correction required
Solution:
No correction required

Q17. Central acquiescence to the process of an referendum to decided or infer opinions on sovereignty also allows for a true campaign on both sides of the yes/no positions in the referendum.
Central acquiescence to the process of a referendum too decide or infer opinions on sovereignty also will be allows
Central acquiescence to the process of a referendum to decide or infer opinions on sovereignty also allows
Central acquiescence to the process of an referendum to decide or infer opinions on sovereignty also allowed
Central acquiescence to the process of a referendum to decide or infer opinions on sovereignty also has allows
No correction required
Solution:
Central acquiescence to the process of a referendum to decide or infer opinions on sovereignty also allows

Q18. Many tax evaders choose to park their illicit wealth in gold as it is nearly as liquid as currency in the country.
choose to park there illicit wealth in gold as it is nearly as liquid as
choose to park their illicit wealth in gold as it is near as liquid as
choose to park their illicit wealth in gold as it is nearly as liquid
choose to park their illicit wealth in gold as it is nearly liquid as
No correction required
Solution:
No correction required. "there" refers to a place, "their" means belonging to, or associated with, a group of people (e.g., "their clothes" — clothes that belonged to them).

Q19. Market participants attributed the recent slide to a mix of concerns related on domestic macro-economic factors and global geo-political issues.
Market participants is attributed the recent slide to a mix of concerns related to domestic
Market participants attributed the recent sliding to a mixing of concerns relating for domestic
Market participants attributed the recent slide to a mix of concerns related to domestic
Market participants attribution the recent slide to a mix of concerns related to domestic
No correction required
Solution:
Market participants attributed the recent slide to a mix of concerns related to domestic

Q20. It is ironical that those who have always been an essential catalyst for a just society have also been those who have been kept at its margins.
who have always being an essential catalyst for a just society has also be that who have been
who have always been an essential catalyst for a just society have also being those who has been
who have always been an essential catalyst for a just society have also been those who has being
which have always been an essential catalyst for a just society have also been those whom have been
No correction required
Solution:
No correction required

               

You May Also Like to Read:





CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment