Friday, 17 November 2017

Test of the Day for OICL AO Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-clerk-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like OICL AO etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. The minimum paid-up equity capital for small finance banks shall be----------
Rs. 100 crore
Rs. 200 crore
Rs. 300 crore
Rs. 400 crore
Rs. 500 crore
Solution:
The minimum paid-up equity capital for small finance banks shall be Rs. 100 crore.

Q2. Reserve Bank of India has granted in-principle licence for small finance banks. The in-principle approval granted by RBI will be valid for a period of ________ months.
24 months
10 months
18 months
50 months
12 months
Solution:
Reserve Bank of India has granted in-principle licence for small finance banks to ten entities. The in-principle approval granted by RBI will be valid for a period of 18 months.

Q3. Name the businessperson who has topped the chart of India Rich List for 2017, according to the recently released Forbes List.
Anil Ambani
Lakshmi Mittal
Azim Premji
Mukesh Ambani
Gautam Adani
Solution:
Forbes Magazine has released its India Rich List for 2017, with Reliance Industries Limited chairman Mukesh Ambani topping the charts for the 10th consecutive year with a net worth of $38 billion.

Q4. The World Government Summit announced ___________ as a guest country in its upcoming gathering which is scheduled in February, 2018.
India
Indonesia
Myanmar
Nepal
Bangladesh
Solution:
The World Government Summit announced that India is a guest country in its upcoming gathering. The Annual Gathering is scheduled from February 11 to 13, 2018.

Q5. HDFC Life Insurance Company has recently launched a servicing bot named ____________ for Twitter that uses artificial intelligence for customer service.
Tweetu
SPOK
Neo
Promp
COMPO
Solution:
HDFC Life Insurance Company has launched 'Neo', a servicing bot for Twitter that uses artificial intelligence for customer service. This is the second bot put in operation by HDFC Life, after the launch of SPOK, which was an email bot to answer customer queries.

Directions (6-10): Each of the questions below, consist a question and three statements numbered I, II and III. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read the three statements and Give answer. 

Q6. Eight students A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circle facing to the centre of the table. How many students are sitting between C and F?
Statements: 
 I. A is seated second to the right of H, who is seated third to the right of D. G is seated immediate left of F.
II. C is seated third to the right of A and is not near to E. F is seated second to the right B.
III. D is seated second to the left of E and is third to right of G. C is an immediate neighbor of H.
If the data in statement I and II together are sufficient to answer the question, while the data in statement III are not required to answer the question.
If the data in statement I and III together are sufficient to answer the question, while the data in statement II are not required to answer the question.
If the data in statement II and III are sufficient to answer the question, while the data in statement I are not required to answer the question.
If the data in all three statements I, II and III together are necessary to answer the question.
If the data in all the statements, I, II and III even together are not sufficient to answer the question.
Solution:

Q7.A is in which direction with respect to B?
 Statements: 
I. D is to the North of C who is to the West of B.
II. A is to the East of D.
III. A is to the North-East of C.
If the data in statement I and II together are sufficient to answer the question, while the data in statement III are not required to answer the question.
If the data in statement I and III together are sufficient to answer the question, while the data in statement II are not required to answer the question.
If the data in statement II and III are sufficient to answer the question, while the data in statement I are not required to answer the question.
If the data in all three statements I, II and III together are necessary to answer the question.
If the data in all the statements, I, II and III even together are not sufficient to answer the question.
Solution:
Because distance is not given so we cannot find the answer.

Q8. Among eight friends A, B, C, D, P, Q, R and S, who is sitting between B and R? (it is given that all the friends are sitting around circular table facing out-side the center of the table).
Statements:
I. P is seated immediate right of D and third to the right of R, who is near to C.
II. S is seated third to the left of D, who is not near to A.
III. Q is seated third to the left of A, who is second to the right of B, who is not near to C.
If the data in statement I and II together are sufficient to answer the question, while the data in statement III are not required to answer the question.
If the data in statement I and III together are sufficient to answer the question, while the data in statement II are not required to answer the question.
If the data in statement II and III are sufficient to answer the question, while the data in statement I are not required to answer the question.
If the data in all three statements I, II and III together are necessary to answer the question.
If the data in all the statements, I, II and III even together are not sufficient to answer the question.
Solution:

Q9. Point X is in which direction with respect to J ?
Statements:
I. Point S is to the west of point T, which is in south of point J. Point X is to the north of point S.
II. Point J is to the east of point V, which is the south of point T. Point X is to the south of point W.
III. Point T is to the west of point Y, which is to the north of point W.
If the data in statement I and II together are sufficient to answer the question, while the data in statement III are not required to answer the question.
If the data in statement I and III together are sufficient to answer the question, while the data in statement II are not required to answer the question.
If the data in statement II and III are sufficient to answer the question, while the data in statement I are not required to answer the question.
If the data in all three statements I, II and III together are necessary to answer the question.
If the data in all the statements, I, II and III even together are not sufficient to answer the question.

Q10. Who earns highest salary among six members in a family? (six members A, B, C, D, E and F are earning different salaries)
Statements: 
I. A earns more than only C and D. F earns more than B.
II. B earns less than E while D earns more than A and F.
III. C earns more than E but less than D. F earns more than two persons.
If the data in statement I and II together are sufficient to answer the question, while the data in statement III are not required to answer the question.
If the data in statement I and III together are sufficient to answer the question, while the data in statement II are not required to answer the question.
If the data in statement II and III are sufficient to answer the question, while the data in statement I are not required to answer the question.
If the data in all three statements I, II and III together are necessary to answer the question.
If the data in all the statements, I, II and III even together are not sufficient to answer the question.
Solution:
D> C > E >B and also give that D earns more than A and F.

Q11. One year ago the ratio between Sanjay’s and Ajay’s age was 4 : 3. One year hence the ratio of their ages will be 5 : 4. What is the sum of their present ages in year?
18
16
15
24
None of these
Solution:

Q12. The sum of the ages of a Sita’s mother and her daughter is 50 years. Also 5 years ago, the mother’s age was 7 times the age of the daughter. What are the present ages of the mother and the daughter?
45 years,5 years
35 years,15 years
40 years,10 years
42 years,8 years
None of these
Solution:

Q13. Rashmi and Dhaxmi invested in the ratio 3 : 2 in a business. If 20% of the total profit goes to charity and Rashmi’s share’s was Rs 960 in the total profit, find the total profit.
3200
1550
2500
2000
None of these
Solution:

Q14. A, B and C hire a meadow for Rs 2920. A puts in 20 cows for 10 days; B 12 cows for 20 days and C 9 cows for 16 days. Find the rent paid by each one of them.
Rs.1240, Rs.850, Rs.720
Rs.1000, Rs.1200, Rs.720
Rs.1050, Rs.585, Rs.875
Rs.1155, Rs.1200, Rs.720
None of these
Solution:

Q15. The base of a triangluar field is three times of its altitude. If the cost of cultivating the field at Rs 50 per hectare be Rs 675, find its base and height. (1 hectare = 10000 m²)
900 m , 300 m
350 m , 850 m
750 m, 450 m
875 m, 325 m
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (E) as the answer. 

 Q16. When the police started asking questions, the suspect clammed up.
clammed upon
clammed down
clammed on
clammed away
No improvement required
Solution:
clam up- To refuse to speak
clamp down on- To act strictly to prevent something.

Q17. Our English teacher told us down for throwing paper aeroplanes in class.
told of
told off
told up
told away
No improvement required
Solution:
To tell off somebody (or tell somebody off) is to speak angrily to someone.
because they have done something wrong.

Q18. You were so tired after the game that you nodded down on the couch.
nodded out
nodded away
nodded up
nodded off
No improvement required
Solution:
nod off- To fall asleep.

Q19. The director has come around off a lot of criticism over his handling of the affair.
come at for
come out in
come about in
come in for
No improvement required
Solution:
come in for- receive, be the object of criticism.

Q20. I always looked up at my grandfather. He was a great man.
looked up to
looked in to
looked out at
looked up on
No improvement required
Solution:
look up to- To admire.

               

You May Also Like to Read: 

     


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment