Thursday, 16 November 2017

Test of the Day for OICL AO Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-clerk-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like OICL AO etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. The first ever ASEAN-India music festival organized by the Ministry of External Affairs has concluded recently in- _____________.
Bhubaneswar
Chennai
New Delhi
Kolkata
Chandigarh
Solution:
The first ever ASEAN-India music festival began at Purana Quila in New Delhi. The 3-day festival has organised by the Ministry of External Affairs, Government of India in collaboration with Culture Ministry to celebrate the 25th year anniversary of ASEAN-India Dialogue Relations.

Q2. Name the lender that has recently entered into an MoU with Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) for enabling all HPCL retail outlets with BHIM/UPI merchant solutions.
ICICI Bank
IndusInd Bank
Karur Vyasya Bank
Syndicate Bank
Vijaya Bank
Solution:
Vijaya Bank has entered into an MoU with Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) for enabling all HPCL retail outlets with BHIM/UPI merchant solutions. This rollout will empower all petrol pump attendants and LPG delivery personnel to accept digital payments.

Q3. Under which program, MoU was signed by Uttar Pradesh, Arunachal Pradesh and Meghalaya to boost cultural ties?
Naveen Yug, Naya Bharat
Ek Bharat, Shrestha Bharat
Naveen Bharat, Swaccha Bharat
Ek Bharat, Adhunik Bharat
Ek Shrestha Adhunik Bharat
Solution:
An MoU was signed by Uttar Pradesh, Arunachal Pradesh and Meghalaya under the ‘Ek Bharat, Shrestha Bharat’ program, to boost cultural ties. Under the program, the states will connect with each other to know more about the culture, heritage and traditions of each other.

Q4. The First Meeting of India-Australia Joint Steering Committee was held recently in _______________.
New Delhi
Chandigarh
Hissar
Bangalore
Chennai
Solution:
The First Meeting of India-Australia Joint Steering Committee was held in New Delhi. Shri TVSN Prasad, Additional Secretary, Ministry of Home Affairs and Mr. Stephen Bouwhuis, First Assistant Secretary, International and Auscheck Division, Criminal Justice Group, Attorney-General's Department led the respective delegations. This meeting was a follow-up to the MoU on Cooperation in Combating International Terrorism and Transnational Organized Crime exchanged between the two sides during the visit of Australian Prime Minister Mr. Malcolm Turnbull to New Delhi in April 2016.

Q5. HDFC Life Insurance Company has launched ____________ a servicing bot for Twitter that uses artificial intelligence for customer service.
Ping
Seog
Neo
Jong
Meen
Solution:
HDFC Life Insurance Company has launched 'Neo', a servicing bot for Twitter that uses artificial intelligence for customer service. This is the second bot put in operation by HDFC Life, after the launch of SPOK, which was an email bot to answer customer queries.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions: In a certain code language "harder for tourist visit" is coded as “ R*4 H^6 L@2 V%5" "held the seat since" is coded as " X*4 Z#3 S@2 O#3" "they were looking for" is coded as "V#3 L@2 M^6 I#3" 

Q6. What is the code for ‘speech’ in the given code language?
X%5
X@5
X%15
Z%5
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:- There is special symbol used for specific word. These symbol are based on total number of letter in a word.
If there are three letter in word then use @ symbol, for four letter word use # symbol and in the same way for five letter use *, six letter use % and for seven letter word use ^ symbol.

Q7. What is the code for ‘minister' in the given code language? (a) (b) (c) (d) (e) S6. Ans.(a) Sol.
V^6
V@6
V^5
X^6
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:- There is special symbol used for specific word. These symbol are based on total number of letter in a word.
If there are three letter in word then use @ symbol, for four letter word use # symbol and in the same way for five letter use *, six letter use % and for seven letter word use ^ symbol.

Q8. What may be the possible code for ‘mosque’ in the given code language?
F%15
F*5
F@5
F%5
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:- There is special symbol used for specific word. These symbol are based on total number of letter in a word.
If there are three letter in word then use @ symbol, for four letter word use # symbol and in the same way for five letter use *, six letter use % and for seven letter word use ^ symbol.

Q9. What may be the possible code for ‘fly’ in the given code language?
O%2
O*2
O#2
O@2
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:- There is special symbol used for specific word. These symbol are based on total number of letter in a word.
If there are three letter in word then use @ symbol, for four letter word use # symbol and in the same way for five letter use *, six letter use % and for seven letter word use ^ symbol.

Q10. What is the code for ‘high' in the given code language?
T#3
T#13
T@3
T*3
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:- There is special symbol used for specific word. These symbol are based on total number of letter in a word.
If there are three letter in word then use @ symbol, for four letter word use # symbol and in the same way for five letter use *, six letter use % and for seven letter word use ^ symbol.

Q11. In an exam Raj scored 68 percent marks, Sunil scored 84 percent marks and Ravi scored 78 percent of marks. The maximum marks of the exam are 780. What are the average marks scored by all the three boys together?
574
598
450
590
None of these
Solution:

Q12. The ratio between the angles of a quadrilateral is 2 : 5 : 7 : 4. 3/2 of the second largest angle of the quadrilateral is equal to the larger angle of a parallelogram. What is the difference between adjacent smaller angle of parallelogram and smallest angle of quadrilateral ?
13°
12°
10°
None of these
Solution:

Q13. A man crosses a stationary train in 45 seconds. The same train crosses a pole in 9 seconds. What is the respective ratio between the speed of the train and the speed of the man?
5 : 1
9 : 4
8 : 5
Cannot be determined
None of these
Solution:

Q14. Avani ordered 13 chapattis, 5 plates of rice, 7 plates of mixed vegetables and 4 ice-cream cups. The cost of one chapatti Rs. 4, one plate of rice is Rs. 45, one plate of mixed vegetables is Rs. 65 and one ice-cream cup is Rs. 25. How much amount did Avani pay to the cashier?
Rs. 850
Rs 795
Rs 832
Rs 750
None of these
Solution:

Q15. Rs 600 becomesRs 1032 in 6 years at a certain simple rate of interest. If the value of rate percent is increased and difference between the value of new rate and old rate of interest is 3%, what amount will Rs 600 become in 5 years?
Rs 1020
Rs 1250
Rs 1050
Data inadequate
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (e) as the answer.

Q16. While we were discussing the situation, Nancy broke down to give her opinion.
broke in
broke into
broke up
broke for
No improvement required
Solution:
break in - interrupt a discussion.

Q17. We need to have a meeting this week in order to iron on the distribution problems.
iron off
iron out
iron upon
iron in
No improvement required
Solution:
iron out- eliminate.

Q18. When the sun goes down, it moves down in the sky until it cannot be seen anymore
go below
goes away
goes back
goes off
No improvement required
Solution:
No improvement required go down means set (sun).

Q19. The manager warned his young players not to get carried off by the emotion of the occasion.
carried back
carried down
carried upon
carried away
No improvement required
Solution:
carry away- to become so excited about something.

Q20. What the problem comes for to is 'Will the consumer be willing to pay more for a higher quality product?'
comes for as
comes in at
comes down to
comes by to
No improvement required
Solution:
come down to- mean, signify.

               



You May Also Like to Read: 

     
  


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment