Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the King of Bhutan who is on a four-day visit to India.
Answer: Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

Q2. Bharti AXA Life Insurance has appointed ____________ as the Chief Executive Officer.
Answer: Vikas Seth

Q3. Name the tennis player who has recently announced her retirement after the WTA Finals.
Answer: Martina Hingis

Q4. Name the state government who has announced lifetime monthly pension of Rs 10,000 for 'Hindi Satyagrahis' and those from the state who were jailed during the Emergency.
Answer: Haryana

Q5. The Joint Indo-Russia Tri-Services Exercise was successfully conducted at Vladivostok in Russia. The exercise has been named as ______________.
Answer: INDRA-2017

Q6. Name the lady IPS officer who has been appointed as Karnataka’s first woman Director General and Inspector General of Police.
Answer: Neelmani N. Raju

Q7. Name the state that is safest for girls, according to a newly-formed Gender Vulnerability Index (GVI) by NGO Plan India.
Answer: Goa

Q8. In which state/UT, the President of India has inaugurated the 21st World Congress of Mental Health?
Answer: New Delhi

Q9. Name the state government with which Indiana, a State in the US, has signed an agreement to establish sister-state ties for cooperation in economic, educational and cultural fields.
Answer: Karnataka

Q10. Name the state that is least safe for girls, according to a newly-formed Gender Vulnerability Index (GVI) by NGO Plan India.
Answer: Bihar

Q11. The National Entrepreneurship Awards 2017 for Renewable energy and Waste management has been awarded to which company?
Answer: Atomberg Technologies Pvt Ltd

Q12. What is the capital of Latvia, a member of NB8?
Answer: Riga

Q13. Telangana Chief Minister K Chandrashekar Rao declared _______________ as the state's _________ official language.
Answer: Urdu, 2nd

Q14. Which bank has obtained approval from RBI to open representative office at Kuwait and Singapore as it was preferred bank for NRIs?
Answer: Federal Bank

Q15. ___________________, Britain’s first Indian-origin Cabinet Minister resigned as International Development Secretary.
Answer: Priti Patel