Wednesday, 6 December 2017

Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO Mains recruitment examination.

Q1. Which city has been ranked the least safe city in the Economist Intelligence Unit's Safe Cities Index 2017?
Answer: Karachi, Pakistan

Q2. Who has been appointed as India's new Ambassador to China?
Answer: Gautam Bambawale

Q3. The International Day for Disaster Reduction was observed across the world on 13 October every year. The theme for 2017 IDDR is-
Answer: Home Safe Home: Reducing Exposure, Reducing Displacement

Q4. The Indian Air Force (IAF) launched an innovative health mobile App named ____________ on the occasion of its 85th anniversary.
Answer: MedWatch

Q5. Communications Minister Manoj Sinha has launched the SBG Yojana and an initiative for expansion of clientele base of Postal Life Insurance (PLI). SBG stands for-?
Answer: Sampoorna Bima Gram

Q6. FAO celebrates World Food Day each year on _____________ to commemorate the founding of the Organization in 1945.
Answer: 16th October

Q7. Name the player, who became the first cricketer from Bangladesh to be inducted in the MCC World Cricket Committee under the chairmanship of Mike Gatting.  
Answer: Shakib Al Hasan

Q8.  According to NITI Aayog Vice-Chairman Rajiv Kumar, the economic slowdown that began in 2013-14 has bottomed out and the GDP is likely to grow at _________ this fiscal (2017-18) and _________ in 2018-19. 
Answer: 6.90-7.00 percent, 7.5 percent

Q9. The Group of Ministers (GoM) on making the GST composition scheme more attractive held its first meeting in New Delhi. The 5-member GoM, led by Himanta Biswa Sarma, has also been tasked to revisit Goods and Services Tax (GST) rates for restaurants. Himanta Biswa Sarma is present Finance Minister of- 
Answer: Assam

Q10. Maidan heavyweights Mohun Bagan has won the 37th All India Governor's Gold Cup football tournament for the ______ time by defeating Partha Chakra by a narrow 1-0 margin.
Answer: 10th

Q11. The Ayurveda Day of 2017 was celebrated on _______________.
Answer: 17 October

Q12. Name the Indian lender that has committed Rs 156 crore to fund first Sewage Treatment Plant (STP) to be constructed at Varanasi under Hybrid Annuity-PPP Model.
Answer: Yes Bank

Q13. Name the Union Cabinet Minister who is on a three-day visit to Japan to participate in the 6th annual LNG Producers Consumer Conference.
Answer: Dharmendra Pradhan

Q14. Footwear Design & Development Institute (FDDI) has been declared an ‘Institute of National Importance’ under Ministry of Commerce & Industry. FDDI was established in _________.
Answer: 1986

Q15. With Investment Authority of which country the National Investment and Infrastructure Fund (NIIF) of India has signed an investment agreement worth $1 billion?
Answer: Abu Dhabi





      

No comments:

Post a Comment