Wednesday, 6 December 2017

Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the Bank that has bought an additional 7% stake in Small Industries Development Bank of India (SIDBI) for Rs 900 crore from public sector lender IDBI Bank Ltd.
Answer: NABARD

Q2. Name the country that has created history by becoming smallest country in the world to qualify for the 2018 World Cup.
Answer: Iceland

Q3. Axis Bank Ltd has recently completed the acquisition of mobile wallet firm Freecharge and appointed _____________ as its CEO.
Answer: Sangram Singh

Q4. Maharashtra CM Devendra Fadnavis launched a web portal named ____________ that will help people get information about all the government schemes that they are eligible for.
Answer: MahaLabharthi

Q5. What is the theme of World Mental Health Day 2017?
Answer: Mental health in the workplace

Q6. President Ram Nath Kovind recently gave away the National award for senior citizens to Gurbax Singh Sandhu. Mr Sandhu is __________________.
Answer: Indian Boxing coach

Q7. Name the Commonwealth Games bronze medalist who has recently clinched the men's singles title at the Bulgarian International Future Series tournament. 
Answer: RMV Gurusaidutt

Q8.  Consumer Electronics major LG Electronics India announced the launch of an exclusive OEM co-branded card in partnership with ________________.
Answer: Bajaj Finserv

Q9. Name the Indian pacer who has recently confirmed his retirement from International Cricket.
Answer: Ashish Nehra

Q10. President Ram Nath Kovind has recently gave away Lal Bahadur Shastri National Award for Excellence in Public Administration, Academics and Management for 2017 to __________________.
Answer: Dr. Bindeshwar Pathak

Q11. General Insurance Corp of India (GIC Re) has recently kicked off its mega Rs 11,370 crore initial public offer (IPO), third biggest in India. Which company has launched India's first biggest IPO ever?
Answer: Coal India

Q12. Indian Cricketer ___________ was recently announced as the Laureus' first Brand Ambassador.
Answer: Yuvraj Singh

Q13. Footballer Arjen Robben has recently announced the end of his international career after his country failed to reach the 2018 World Cup finals. He was captain of which country?
Answer: Netherlands

Q14. The Union Minister for Finance Arun Jaitley participated in the G-20 Finance Ministers and Central Bank Governors (FMCBG) Meeting in ______________.
Answer: Washington D.C

Q15. Name the Capital City that has topped The Economist Intelligence Unit's Safe Cities Index 2017, which ranked 60 cities on parameters including personal and health security.
Answer: Tokyo





   

No comments:

Post a Comment