Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the state government that has recently signed MoU with Singapore for skilling youth of the state.
Answer: Assam

Q2. According to the WEF Global Gender Gap Report 2017, what is the ranking of India in the World Economic Forum’s Global Gender Gap index?
Answer: 108

Q3. A fourteen-day joint training exercise has started recently between the Indian Army and the Kazakhstan Army in Himachal Pradesh. The exercise has been named as _____________.
Answer: PRABAL DOSTYK – 2017

Q4. In which city PM Modi has recently inaugurated the most anticipated International Mega Food event- World Food India 2017?
Answer: New Delhi

Q5. Which company has been awarded as the best employer for engaging apprentices in the private sector in the National Entrepreneurship Awards 2017?
Answer: Aegis India

Q6. Odisha Skill Development Authority (OSDA) and ITE Education Services (ITEES) signed MoU for skill development in the State. ITEES is a ________________ based company.
Answer: Singapore

Q7. Name the person who has been recently confirmed as the next US Ambassador to India by the US Senate.
Answer: Kenneth Juster

Q8. The Income Tax Department has recently clarified that the cash sales of agricultural produce by a cultivator to a trader for less than ____________ will not attract tax under the Income Tax Act.
Answer: 2 lakh rupees

Q9. Name the President of Armenia who has recently arrived in New Delhi on a three-day visit to India.
Answer: Serzh Sargsyan

Q10. For which course, the Supreme Court has ruled that it cannot be provided through correspondence courses?
Answer: Technical

Q11. Name the country that has unveiled Asia's largest artificial island-building ship.
Answer: China

Q12. The World Tsunami Awareness Day was observed across the world on __________________.
Answer: 5 November

Q13. Which Indian city will host the ‘Nobel Prize Series — India 2018 (Science Impacts Life)’?
Answer: Goa

Q14. Name the state government that has signed initial pacts worth Rs. 2,069 crore with 44 agro-based and food processing enterprises at World Food India 2017.
Answer: Haryana

Q15. Name the Lebanese Prime Minister who has recently resigned from his post.
Answer: Saad al-Hariri