Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Mumbai's Royal Opera House has been recently awarded the UNESCO Asia-Pacific Award for Cultural Heritage Conservation. It was originally inaugurated by Britain’s King George V in ____________.
Answer: 1911

Q2. Name the city in which India's first conservation reserve for blackbuck will be opened.
Answer: Allahabad

Q3. Name the Indian shooter who has recently won a silver medal in the men’s 50m rifle prone event at the Commonwealth Shooting Championships in Gold Coast, Australia.
Answer: Gagan Narang

Q4. The Forbes' has recently released the list of the world’s 100 most powerful women. The list was topped by _______________.
Answer: Angela Merkel

Q5. The World Economic forum Headquarters in ______________.
Answer: Geneva, Switzerland

Q6. Name the lender that has signed an agreement with the government to provide Rs 1,000 crore financing for food processing projects.
Answer: Yes Bank

Q7. ONGC has received the Information Memorandum from the Department of Investment and Public Asset Management for acquiring the majority stake in fellow public sector undertaking _____________.
Answer: HPCL

Q8. Name the finance bank that has recently received Reserved Bank of India (RBI) approval to operate as Scheduled Commercial Bank.
Answer: AU Small Finance Bank

Q9. The Indian Air Force, along with the Defence Research and Development Organization (DRDO) successfully tested its first fully indigenously developed bomb in Odisha. The bomb has been named as '____________'.
Answer: Glide

Q10. Who is the present Chairman and Managing Director of Oil and Natural Gas Corporation Ltd?
Answer: Shashi Shankar

Q11. Who has been recently awarded the "the Jewish Nobel Prize" in recognition of the commitment to social causes and deep connection to her Jewish and Israeli roots?
Answer: Natalie Portman

Q12. Adani Power has inked long-term pact with Bangladesh Power Development Board  (BPDB) to supply electricity from its upcoming 1,600 MW plant at _______________in Jharkhand.
Answer: Godda

Q13. The Delhi government signed a twin city agreement with the _________________ Metropolitan Government for strengthening cooperation in the fields of e-governance, transportation, climate change and smart city.
Answer: Seoul

Q14. The Nordic-Baltic embassies will host the first ever 6- day long youth film festival of the European nations in which city?
Answer: New Delhi

Q15. Who is the present CM of Jharkhand?
Answer: Raghubar Das