Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. The government has notified the third protocol between India and _____________ for avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income.
Answer: New Zealand


Q2. Prime Minister Narendra Modi and his Bangladeshi counterpart Sheikh Hasina jointly inaugurated the long-awaited direct train-service between Kolkata and _____________.
Answer: Khulna

Q3. Who is the present Chairperson of National Green Tribunal (NGT)?
Answer: Justice Swatanter Kumar

Q4. Name the city which is the world's most visited city by international travelers according to the market research firm Euromonitor International.
Answer: Hong Kong

Q5. Name the Badminton player who has recently became the national champion for the third time in the women's singles final of Senior National Badminton Championships.
Answer: Saina Nehwal

Q6. The Union Home Ministry has formed two new divisions to exclusively deal with emerging security challenges. The two divisions are CTCR to focus on tracking and assessing the online reach of global terrorist outfits and CIS to monitor online crimes and threats. What does 'R' stand for?
Answer: Radicalization

Q7. The _____________ has been named as the recipient of the Mother Teresa Memorial Award for Social Justice, 2017 instituted by Harmony Foundation.
Answer: UNHCR

Q8. Nominated as one of the navratna of the Swachha Bharat Abhiyan by Prime Minister Narendra Modi, Padam Shri awardee and ____________ Manu Sharma recently passed away.
Answer: Author

Q9. Who succeeds Irina Bokova of Bulgaria as UNESCO's second woman director general after member states confirmed the nomination to head the cultural agency?
Answer: Audrey Azoulay

Q10. As per the recommendations of the 7th Pay Commission, the government has raised the maximum amount that a central government employee can borrow from the government to Rs ________________ for new construction/purchase of new house/flat.
Answer: 25 lakh

Q11. Who is the first India-born fighter to be signed by Ultimate Fighting Championship (UFC) as the Mixed martial arts (MMA) fighter?
Answer: Bharat Khandare

Q12. The Supreme Court had appointed former football captain _________________ as ombudsman, according to the All India Football Federation (AIFF).
Answer: Bhaskar Ganguly

Q13. The Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting for the year 2018 will take place in which country?
Answer: Papua New Guinea

Q14. What was the theme of Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting 2017?
Answer: Creating New Dynamism, Fostering a Shared Future

Q15. As per the Global Climate Risk Index (CRI) report published by the Germanwatch, India is the sixth most vulnerable country in the world in terms of facing extreme weather events. Which country tops the list?
Answer: Haiti









"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"


Print Friendly and PDF