Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. The fifth India-Sri Lanka Joint Training Exercise (JTE) __________ started with a grand Opening Ceremony conducted at Aundh Military Station, Pune.
Answer: Mitra Shakti 2017

Q2. Veteran and one of India’s eminent historian ___________ passed away the age of 95. 
Answer: Satish Chandra

Q3. The ____________ edition of world largest B2B handicraft and gifts fair entitled IHGF-Delhi Fair (Autumn) 2017 was inaugurated by Smriti Zubin Irani, Union Minister of Textiles in a ceremony at India Expo Centre & Mart, Greater Noida.
Answer: 44th

Q4. Name the football player who has created history at Delhi’s Jawaharlal Nehru Stadium by scoring India’s first goal in a FIFA U-17 World Cup during India’s match against Colombia?
Answer: Jackson Singh Thounaojam

Q5. Which company has become the first Oil Marketing Company (OMC) from India to mark its presence in the lubricant market in Myanmar and to lend more visibility and awareness to the brand?
Answer: Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL)

Q6. Former President Pranab Mukherjee has released the third part of his memoir ______________________ speaking candidly about believing he could have been the Congress choice for the Prime Minister’s post.
Answer: The Coalition Years: 1996-2012

Q7. The government of India has appointed Mahesh Kumar Gupta and D K Gayen as the two new members in the Railway Board. Who is present Chairman of Railway Board? 
Answer: Ashwani Lohani

Q8.  Defence Minister Nirmala Sitharaman has commissioned an indigenously-built anti-submarine warfare stealth corvette ___________ into the Indian Navy at the Naval Dockyard in Visakhapatnam.
Answer: INS Kiltan

Q9. Which countries has become host to the world’s first government to accept bitcoin in exchange for citizenship?
Answer: Vanuatu

Q10. Name the Indian Actor, who will get a wax statue at Madame Tussauds Hong Kong, making him the youngest Indian actor to have his statue at the museum.
Answer: Varun Dhawan

Q11. Moody’s Investors Service has affirmed ratings on domestic as well as foreign currency bond programs of the country’s lender _____________.
Answer: SBI

Q12. Name the E-commerce major which has recently launched its CSR initiative in association with the Union Textile Ministry, to work directly with weavers and elevate their economic stature.
Answer: Myntra

Q13. Mahindra & Mahindra has launched a program named _____________ to empower women working in the agriculture sector by promoting efficient and ergonomic farm tools and equipment.
Answer: Prerna

Q14. Eminent poet, lyricist and journalist _____________ has been selected for the Padma Prabha Puraskaram for 2017.
Answer: Prabha Varma

Q15. Name the former competitive power lifter who has become the first ever Indian woman to be signed by the World Wrestling Entertainment (WWE).
Answer: Kavita Devi