Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the country that has defeated Pakistan by a massive 185 runs to clinch Under-19 Asia Cup title, in Kuala Lumpur, Malaysia.
Answer: Afghanistan

Q2. Name the city which will host Women's Youth World Boxing Championship 2017.
Answer: Guwahati

Q3. Based on the per capita income of its people which country has been named the world's richest country as per the recent International Monetary Fund (IMF) report?
Answer: Qatar

Q4. Private sector RBL Bank has set up an all women branch in Chennai, Tamil Nadu. Who is the present MD & CEO of RBL Bank?
Answer: Vishwavir Ahuja

Q5. According to the Markets regulator SEBI, who has taken charge as an executive director.
Answer: Anand Rajeshwar Baiwar

Q6. The United Nations Universal Children's Day is celebrated every year on ____________.
Answer: November 20

Q7. A Guarantee Agreement for IBRD loan of USD 98 million and Grant Agreement for USD 2 million for the _________________ was signed with the World Bank.
Answer: Shared Infrastructure for Solar Parks Project

Q8. On the 2nd Anniversary of which scheme, the Government of India signed four MoUs under with the State of Nagaland and with four Union Territories (UTs) for operational improvements.
Answer: Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY)

Q9. Name the India’s nominee to the International Court of Justice (ICJ) who was re-elected to the fifth and the last seat of the world court.
Answer: Dalveer Bhandari

Q10. Name the Union Minister for Agriculture & Farmers Welfare who has recently inaugurated the World Fisheries Day Celebrations. 
Answer: Radha Mohan Singh

Q11. Which country has become the second largest fish producing country in the world?
Answer: India

Q12. Who has resigned as president of Zimbabwe with immediate effect after 37 years in power, ushering in a new era for a country as uncertain as it is hopeful recently?
Answer: Robert Mugabe

Q13. A two-day conference of all Commanders of Eastern Air Command commenced ____________, where issues pertaining to security are being discussed. 
Answer: Shillong

Q14. Name the Revolution, which has the vision to achieve economic prosperity of the country and the fishers and fish farmers as well as contribute towards food and nutritional security through full potential utilization of water resources for fisheries development in a sustainable manner, keeping in view the bio-security and environmental concerns.
Answer: Blue Revolution

Q15. What is the capital city of Zimbabwe?
Answer: Harare







"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"


Print Friendly and PDF