Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The final draw for the 2018 FIFA World Cup was held recently in ___________________.
Answer: Russia

Q2. In which country, an international conference was recently inaugurated to draw attention towards the adverse effects of global warming in the Hindu Kush mountain range.
Answer: Nepal

Q3. Name the person who has recently confered 'National Awards for Divyangjan 2017' on the occasion of International Day of Persons with Disabilities. 
Answer: President Ramnath Kovind

Q4. The government of India has increased the budget of Agricultural Education by ___________________ this year as compared to the financial year 2013-14.
Answer: 47.4%

Q5. Name the disastrous cyclone that has recently caused the major loss in the southern part of India.
Answer: Cyclone Ockhi

Q6. Under whose chairmanship the Fifteenth Finance Commission held its first meeting at North Block in New Delhi ?
Answer: NK Singh

Q7. The largest-ever floating solar power plant of India was inaugurated in which state?
Answer: Kerala

Q8. The Umbrella Agreement between India and Germany concerning Financial Cooperation in 2016 (II) under the Indo-German Development Cooperation was signed to formalize Financial  Cooperation in form of loan for which project?
Answer: Climate Friendly Urban Mobility III

Q9. Who has been signed as a Global Goodwill Ambassador for UN Environment, joining the  fight to save the lives and habitats of people and animals by cleaning up our air and seas, fighting climate change and protecting species? 
Answer: Ellie Goulding

Q10. Indian-American California senator ____________ has topped the prestigious Foreign  Policy magazine's 2017 list of '50 Leading Global Thinkers' which also features US  Ambassador to the UN Nikki Haley.
Answer: Kamala Harris

Q11. Which country was banned from the 2018 Winter Games by the International Olympic Committee over its state-orchestrated doping program?
Answer: Russia

Q12. Sixteen-year-old Mohamad Al Jounde was recently awarded the International Children's Peace Prize for his efforts to ensure the rights of Syrian refugee children. He is from which country?
Answer: Syria

Q13. Name the state Assembly which has unanimously passed a Bill awarding death to those found guilty of raping girls aged 12 and below.
Answer: Madhya Pradesh

Q14. The International Solar Alliance (ISA) has now become a treaty-based international intergovernmental organization. The ISA is headquartered in ______________.
Answer: India

Q15. The US Supreme Court has allowed President Trump's travel ban to take full effect pending appeal, for people coming from how many Muslim-majority countries?
Answer: Six