Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Grigor Dimitrov has recently won the ATP Finals Title in London, UK. He has defeated ________________.
Answer: David Goffin

Q2. The 42nd World Congress of the International Committee of Military Medicine (ICMM) organised by the Armed Forces Medical Services (AFMS) under the aegis of the Ministry of Defence (MoD) begun recently in ______________.
Answer: New Delhi

Q3. Name the Congress leader and former Union Minister who passed away recently after being in coma for 9 years.
Answer: Priya Ranjan Dasmunsi

Q4. Name the Czech tennis player, a Wimbledon champion in 1998 and 16-time Grand Slam winner in doubles and mixed doubles who passed away recently.
Answer: Jana Novotna

Q5. Name the Tennis Player who holds the record for the most singles titles in ATP.
Answer: Roger Federer

Q6. Name the Acclaimed South African Indian-origin AIDS researcher who has been appointed as a UNAIDS Special Ambassador for Adolescents and HIV.
Answer: Prof. Quarraisha Abdool Karim

Q7. Name the Veteran journalist who was presented with the 'Life Time Achievement Award' by the Indian Mountaineering Foundation (IMF).
Answer: Manik Banerjee

Q8. The world's biggest toilet pot model was unveiled at "Trump village" recently in  on the World Toilet Day. Trump village is in which state?
Answer: Haryana

Q9. The Ministry of Defence (MoD) has decided to cancel the $500 million deal for Spike ATGM with which country?
Answer: Israel

Q10. The theme of United Nations Universal Children's Day 2017 is _________________.
Answer: Kids Take Over

Q11. A two-day conference of all Commanders of Eastern Air Command commenced has recently conducted in North-eastern state. Who is the present Chief of the Air Staff?
Answer: Air Chief Marshal B S Dhanoa

Q12. Which Bank has launched a new scheme for self-help groups (SHGs) to encourage entrepreneurship, the scheme named Pattabhi Sitaramayya — Self Business Group (PS-SBG)?
Answer: Andhra Bank

Q13. US President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin has agreed to support the UN effort to "peacefully resolve" the nearly seven-year-long Syrian civil war. What is the currency of Syria? 
Answer: Pound

Q14. Name the world’s fastest supersonic cruise missile, which created history after it was successfully flight-tested first time from the Indian Air Force’s (IAF) frontline fighter aircraft Sukhoi-30MKI against a sea-based target in the Bay of Bengal.
Answer: Brahmos

Q15. In India, the World Fisheries Day is being celebrated from 21st November, 2014 and it is being celebrated for the fourth consecutive year. The theme of this year (2017) is-
Answer: 2022 ka hai sapnaa…... kisaan ki aay ho duguna – Sankalp se siddhi








"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"


Print Friendly and PDF