Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The State Bank of India has introduced a loyalty program for its valued customers. This program is called as _______________.
Answer: State Bank Rewards

Q2. The Union Cabinet has recently cleared the Muslim Women (Protection of Rights on Marriage) Bill, 2017. This bill is also called as ________________.
Answer: Triple Talaq bill

Q3. The diaspora of which country is the largest in the world, according to the World Migration Report 2018 published by the International Organization for Migration?
Answer: India

Q4. Inflation based on the Wholesale Price Index (WPI) accelerated to an eight-month high of _____________ in November, from 3.59% in October.
Answer: 3.93%

Q5. Who is the present chairman of IndusInd Bank?
Answer: R. Seshasayee

Q6. The GST Council has decided to implement a new bill mechanism throughout the country after reviewing the readiness of the IT network. Under the Goods and Services Tax (GST) regime, the waybill is replaced by a/an ______________.
Answer: e-way bill

Q7. The Cabinet of which state had recently approved a scheme to provide a pension of Rs 1500 to transgenders above 18 years of age in the state.
Answer: Andhra Pradesh

Q8. On which bank the Reserve Bank of India (RBI) has imposed a penalty of Rs 5 crore on for on-compliance with its directions on "Cheque Purchase or Discounting, Bill Discounting, and Know Your Customer (KYC)" norms?
Answer: Syndicate Bank

Q9.  Name the company that has recently entered into a partnership with UNESCO to launch virtual reality content and 360-degree videos on Indian heritage sites.
Answer: Samsung India

Q10. Dish TV India Limited (Dishtv) has recently received the final approval for closing of the merger of _____________ with it.
Answer: Videocon d2h

Q11. Which authority has allowed Hindustan Aeronautics Ltd (HAL)- manufactured Dornier 228 to be used for civilian flights?
Answer: Directorate General of Civil Aviation

Q12. Sectoral regulator IRDAI has issued regulations for insurance firms to carry out offshore business from Gujarat-based GIFT International Financial Services Centre (IFSC). Who is the present Chairman of IRDAI?
Answer: T.S. Vijayan

Q13. Who is the present Chairman and Managing Director (CMD) of Hindustan Aeronautics Ltd (HAL)?
Answer: T. Suvarna Raju

Q14. Who is the Crowned Prince of Saudi Arabia?
Answer: Mohammed bin Salman

Q15. Who is the present President of the World Bank?
Answer: Jim Yong Kim