Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Who is set to be sworn in as the President of Zimbabwe?
Answer: Emmerson Mnangagwa

Q2. Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has approved India's Membership for EBRD. EBRD stands for-
Answer: European Bank for Reconstruction & Development

Q3. Prime minister Narendra Modi has launched _____________ mobile application, an integrated platform for government to citizen services.
Answer: Umang

Q4. PM Narendra Modi has Inaugurated ____________ global conference on cyber space, he stated rapid change in digital domain has brought changes in the entire world in New Delhi.
Answer: 5th

Q5. Name the Sri Lankan Prime Minister, who visited India recently?
Answer: Ranil Wickremesinghe

Q6. The International Film Festival of India (IFFI) has nominated __________ movies for this year’s International Council for Film, Television and Audio-visual Communication (ICFT) UNESCO Gandhi Medal.
Answer: Nine

Q7. The RBI has allowed ARCs to hold more than ___________ post conversion of debt into equity in companies undergoing restructuring recently.
Answer: 26%

Q8. The government has notified Minimum Export Price of onion at ________ dollars per tonne to ensure its availability in the domestic market. 
Answer: 850 dollars

Q9. Name the bank, which has launched a unified integrated app called YONO (You Need Only One) that would offer all kinds of financial and lifestyle products?
Answer: State Bank of India

Q10. Winter session of Parliament will be held From 15th December 2017 to 5th January 2018. Who is present Parliamentary Affairs minister of India?
Answer: Ananth Kumar

Q11. Which Bank has launched an instant international payment services using Ripple’s enterprise blockchain technology solution for retail and corporate customers?
Answer: Axis Bank

Q12.  Who has clinched the silver medal in Under-23 Senior World Wrestling Championship at Poland recently?
Answer: Ritu Phogat

Q13. On the day in 1949, the constitution was adopted which came into force on ____________ marking the beginning of a new era in the history of India. 
Answer: 26th January 1950

Q14. Name the player, who has created history by becoming first Indian man to win Asian Marathon Championship?
Answer: Gopi Thonakal

Q15. Which countries has successfully launched remote sensing satellites designed to conduct electromagnetic probes and other experiments recently?
Answer: China`








"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"


Print Friendly and PDF