Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. India has improved its ranking by three notches to ________ globally in IMD World Talent Rankings.
Answer: 51

Q2. The government has constituted a task force for redrafting the 50-year old income tax law in sync with the economic needs of the country. In which year Income-tax Act was come into existence?
Answer: 1961

Q3. Which city Swedish home furnishing major IKEA has launched its first experiential centre in India?
Answer: Hyderabad

Q4. What is the currency of Zimbabwe?
Answer: Dollar

Q5. Where is the headoffice of EBRD?
Answer: London

Q6. Ministry of Human Resources Development has launched a Digital Signature campaign on Constitution Day affirming faith in Indian Constitution and to generate awareness on fundamental duties enshrined in the Constitution. Which day is celebrated as Constitution Day in India?
Answer: 26th November

Q7. The Centre has approved setting up of _________________________ across 115 most backward districts of the country through a new scheme for reaching out to rural women and facilitating skill development, employment, digital literacy, health and nutrition.
Answer: Pradhan Mantri Mahila Shakti Kendras

Q8. Who has won European Golden Shoes after receiving the award at a ceremony in Barcelona, Spain?
Answer: Lionel Messi

Q9. The 48th IIFI 2017 saw the prestigious Golden Peacock award for Best Film  being given to Robin Campillo’s French film '120 Beats Per Minute'. The film dealt with which issue?
Answer: AIDS

Q10. The Sub-Committee of the FSDC has reviewed the major global and domestic developments which could impinge on the country’s financial stability. What is the meaning of "S" in FSDC?
Answer: Stability

Q11. President Ram Nath Kovind inaugurated the International Gita Mahotsav 2017 in-
Answer: Kurukshetra, Haryana

Q12.  The Union Home Minister Shri Rajnath Singh chaired the ______ meeting of the Standing Committee of Inter-State Council (ISC) held in New Delhi.
Answer: 12th

Q13. Punjab State Government notified the ‘Punjab Goods Carriages (Regulation and Prevention of Cartelization Rules), 2017’, banning goods carriage operators from forming cartels in the state. Who is the present Chief Minister of Punjab? 
Answer: Amarinder Singh

Q14. India will assist __________ to develop and set up digital locker services, on the sidelines of Global Conference on Cyber Space 2017.
Answer: Mauritius

Q15. Name the temple/mosque, which has been awarded the ‘most visited place of the world’ by ‘World Book of Records’ (WBR), a London-based organisation.
Answer: Golden Temple







"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"


Print Friendly and PDF