January Current Affairs for Canara Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the player who became the first cricketer from Nepal to land a deal an IPL contract.
Answer: Sandeep Lamichhane

Q2. Finance Minister Arun Jaitley has tabled Economic Survey in Parliament. The Survey sees FY19 GDP growing ____________ vs 6.75% in FY18.
Answer: 7.0-7.5%

Q3. In the 60th Annual Grammy Awards, ____________ was awarded 'Album Of The Year'.
Answer: Bruno Mars

Q4. In the recently released Economic Survey, Average FY18 CPI inflation is seen at  _____________.
Answer: 3.3%

Q5. The world no.1 Tai Tzu Ying has defeated _____________ in the finals of the Indonesia  Masters 2018.
Answer: Saina Nehwal

Q6. Rating agency CRISIL has revised its outlook on 18 public sector banks (PSBs) from ___________________ after the government announced bank-wise capital infusion and reform plans.
Answer: Negative to Stable

Q7. Armies of India and ______________ have begun a six-day-long military exercise named ‘VINBAX’ in Jabalpur in Madhya Pradesh.
Answer: Vietnam

Q8. Name the Bollywood playback singer who will be given the 'Yash Chopra Memorial Award' for his/her contribution to the Indian cinema.
Answer: Asha Bhosle

Q9. Name the Indian company that has placed orders for another 400-km of pipeline of the ambitious Pradhan Mantri Urja Ganga natural gas pipeline project that will take the fuel to eastern India.
Answer: GAIL India

Q10. Name the Indian-American Adobe CEO who has been elected as the Vice Chairman of the newly formed US-India Strategic and Partnership Forum.
Answer: Shantanu Narayen

Q11. Pakistan has recently allowed Chinese currency Yuan for ______________ transactions.
Answer: Exports and Financing

Q12. Name the Table Tennis player who has become India’s highest-ranked player in the latest International Table Tennis Federation (ITTF) rankings.
Answer: G Sathiyan

Q13. According to the Finance Ministry, the 8 percent RBI Bond Scheme is being replaced by _________________.
Answer: 7.75% Savings Bonds Scheme

Q14. In which state the 171st Araadhanai Music Festival has begun recently?
Answer: Tamil Nadu

Q15. The whistle language commonly called "bird language" of ___________ has recently entered the UNESCO list of Intangible Cultural Heritage.
Answer: Turkey