January Current Affairs for Canara Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Which country has banned solo climbers from scaling its mountains in a bid to reduce accidents?
Answer: Nepal

Q2. France's Audrey Azoulay is the ____________ Director General of UNESCO.
Answer: 11th

Q3. Name the leader who has been recently appointed the President of Indian Council of Cultural Relations.
Answer: Vinay Sahasrabuddhe

Q4. Which team have created history by winning the Ranji Trophy for the first time in history?
Answer: Vidarbha

Q5. Name the state that has been recently declared open defecation free ahead of the national deadline of October 2, 2019.
Answer: Arunachal Pradesh

Q6. External Affairs Minister Sushma Swaraj co-chaired the fifth meeting of the India-Indonesia Joint Commission with her Indonesian counterpart _____________.
Answer: Retno Marsudi

Q7. Defence Ministry has cleared contracts worth __________ for Navy and Army which includes the procurement of P-8I Training Solution and Low-Intensity Conflict Electronic Warfare System (LICEWS).
Answer: Rs 2,420 crore

Q8. In which city, the Himalayan Hydro Expo 2018 started recently?
Answer: Kathmandu

Q9. Name the country that has become the first country in the world to legalise equal pay between men and women.
Answer: Iceland

Q10. The World Book Fair with the focus on environmental issues started in _______________.
Answer: New Delhi

Q11. The 75th Golden Globe Award ceremony was held in _____________.
Answer: Los Angeles, USA

Q12. In the 75th Golden Globe Award, name the movie that got the Best motion picture in drama category.
Answer: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Q13. As per the notification of RBI, what is the base colour of the newly introduced Rs10 note?
Answer: Chocolate Brown

Q14. As per the announcement of Minister of State Jitendra Singh, which state  would get its first Film and Television Institute?
Answer: Arunachal Pradesh

Q15. Who hosted the '75th Golden Globe Award' ceremony 2018?
Answer: Seth Meyers