January Current Affairs for Canara Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The original constitution of India was handwritten by ____________.
Answer: Prem Behari Narain Raizada

Q2. Name the city that has become the first Indian Metro to get a Floating Market.
Answer: Kolkata

Q3. Name the state government that has launched the release of benefits under 'Mahatma Gandhi Sarbat Vikas Yojana' (MGSVY) aimed at the inclusive growth of the distressed sections of the society.
Answer: Punjab

Q4. India and ___________ released first ever set of commemorative postage stamps to mark the long-term friendly bilateral relationships between the two countries.
Answer: Vietnam

Q5. The Ministry of Finance has announced that Payments Banks and Small Finance Banks will offer social security scheme named ____________ to their subscribers.
Answer: Atal Pension Yojana

Q6. The world no.1 Tai Tzu Ying has recently won the Indonesia Masters in Jakarta. She is from which country?
Answer: Taiwan

Q7. The 60th Annual Grammy Awards were held recently in New York City, the USA. Who was the host of the ceremony?
Answer: James Corden

Q8. In the 60th Annual Grammy Awards, ______________ was awarded 'Best Music Film'.
Answer: The Defiant Ones

Q9. In the Australian Open 2018, Caroline Wozniacki has defeated ____________ in the final of  Women's Singles.
Answer: Simona Halep

Q10. What is the capital of Cambodia?
Answer: Phnom Penh

Q11. Mobile Payments Company Paytm and AGTech Holdings Ltd have formed a joint venture to launch 'Gamepind' a gaming platform aimed at mobile users in India. AGTech Holdings Ltd is owned by __________.
Answer: Alibaba Group

Q12. The first ever 'Khadi Haat' of India was inaugurated recently in which city?
Answer: New Delhi

Q13. A three-day international bird festival will be held at the Dudhwa National Park. This National Park is located in _____________.
Answer: Uttar Pradesh

Q14. What is the rank of India in the list of the cheapest country to live or retire, according to a recent survey of 112 countries by GoBankingRates?
Answer: 2nd

Q15. Oxford Dictionaries has chosen ____________ as the Hindi word of 2017.
Answer: Aadhaar