January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Mauritius was the largest source of foreign investment in India according to a census by the Reserve Bank of India. What is the capital of Mauritius?
Answer: Port Louis

Q2. The fourth edition of the India International Science Festival will be held in ____________.
Answer: Lucknow

Q3. The Union Minister for Finance and Corporate Affairs, Arun Jaitley launched the National CSR Data Portal & Corporate Data Portal in _____________.
Answer: Delhi

Q4. India has beaten which team to win the Blind Cricket World Cup 2018 for the second time after?
Answer: Pakistan

Q5. In the 63rd Filmfare Awards 2018, name the movie that was declared as the Best Film.
Answer: Hindi Medium

Q6. According to the International Monetary Fund (IMF), India is projected to grow at _______________ in 2018.
Answer: 7.4%

Q7. Name the Young Indian shuttler who secured his maiden international title, bagging the Swedish Open Junior International Series.
Answer: Siddharth Pratap Singh

Q8. The Public Sector exploration giant Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) has got the consent for acquiring controlling stake in fellow PSU ____________.
Answer: Hindustan Petroleum Corporation Ltd

Q9. India has emerged as the fifth most attractive market for investments and the optimism over global economic growth is at a record level, as per the survey of CEOs by global consultancy PwC. Which country has topped in the survey?
Answer: USA

Q10. The India-ASEAN business and investment conference was held recently in __________ ahead of the landmark commemorative summit meeting.
Answer: New Delhi

Q11. In which city, the Minister of State (IC) for AYUSH has recently laid the foundation stone of the third Central Research Institute (CRI) under the aegis of CCRH?
Answer: Jaipur

Q12. Justin Trudeau is the Prime Minister of __________.
Answer: Canada

Q13. The NIIF has partnered with DP World and made its first investment to create an investment  platform for ports, terminals, transportation and logistics businesses in India. NIIF stands for  ______________.
Answer: National Investment and Infrastructure Fund

Q14. The Government of India, the Government of _____________ and the World Bank Board signed a  $120 million Loan Agreement which will help increase access to improved water supply services across the state.
Answer: Uttarakhand

Q15. Name the Lifter who has recently created a new national record in clean and jerk to win a gold medal in the 33rd Women Senior National Weightlifting Championships.
Answer: Rakhi Halder