January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Former Gujarat chief minister Anandiben Patel has been named as the new governor of Madhya Pradesh. She has replaced ____________.
Answer: Om Prakash Kohli

Q2. Prime Minister Narendra Modi left recently to attend the 48th annual meeting of the World Economic Forum. This meeting will be held in ______________.
Answer: Davos

Q3. In the 63rd Filmfare Awards 2018, who was declared as the Best Actor in a Leading Role (Female) category?
Answer: Vidya Balan

Q4. The Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), announced an initiative in association with National e-Governance Division (NeGD). The initiative has been named as _______________.
Answer: Cyber Surakshit Bharat

Q5. Name the person who has been recently appointed as the next chief election commissioner (CEC) of India.
Answer: Om Prakash Rawat

Q6. The International Cricket Council (ICC) has recently announced, the 2018 edition of the Women’s World T20 will be hosted by ____________ in November 2018.
Answer: West Indies

Q7. Name the Trumpeter, composer and singer, affectionately known as the 'father of South African jazz' who passed away recently.
Answer: Hugh Masekela

Q8. Industry Chamber Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) has appointed _______________ as its Director General.
Answer: Dilip Chenoy

Q9. ASEAN is a grouping of 10 South-East Asian nations. In which year India & ASEAN partnership began?
Answer: 1992

Q10. Who is the present Managing Director of International Monetary Fund (IMF)?
Answer: Christine Lagarde

Q11. According to the Union Minister of Petroleum and Natural Gas Dharmendra Pradhan, the 16th International Energy Forum (IEF) Ministerial meeting will be held in ______________.
Answer: New Delhi

Q12. The 7th Asia Steel International Conference will be held in ____________ in February 2018.
Answer: Bhubaneswar

Q13. Name the company that has recently become the first Indian company to cross the Rs6-lakh  crore mark in market capitalization.
Answer: Reliance Industries Ltd

Q14. Name the person who has recently taken charge as the new director of Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC).
Answer: S Somanath

Q15. The IBRD is a part of the World bank and an international financial institution that offers  loans to middle-income developing countries. IBRD stands for ______________.
Answer: International Bank for Reconstruction and Development