January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The Reserve Bank of India has recently introduced Rs10 denomination banknotes in the Mahatma Gandhi (New) Series. The new denomination has the motif of ____________ on the reverse.
Answer: Sun Temple, Konark

Q2. According to the new data of the government’s Central Statistics Office (CSO), the Indian economy will expand by _____________ in 2017-18.
Answer: 6.5%

Q3. The country’s Gross Enrolment Ratio (GER) in higher education has registered an increase from 2015-16 to 2016-17. Which state has the highest GER in the country?
Answer: Tamil Nadu

Q4. Which state has signed the Host City Contract with the Indian Olympic Association (IOA) for hosting the 39th National Games in 2022?
Answer: Meghalaya

Q5. SAARC stands for _________________________.
Answer: South Asian Association for Regional Cooperation

Q6. Name the managing director of the Monetary Authority of Singapore (MAS) who has been named the best central bank governor in Asia-Pacific for 2018 by UK-based magazine, the Banker.
Answer: Ravi Menon

Q7. Telangana Industrial Health Clinic Ltd (TIHCL) has recently got RBI clearance to register and function as a/an_______________.
Answer: NBFC

Q8. West Bengal Chief Minister Mamata Banerjee had recently unveiled the official emblem of the state government. The logo highlights the Ashoka emblem with the theme of __________ at the centre.
Answer: Biswa Bangla

Q9. With which lender Paytm Payments Bank has partnered to introduce a facility to create a fixed deposit (FD)?
Answer: Induslnd Bank

Q10. Which country has been ranked by the World Economic Forum (WEF) as the world's most gender-equal country?
Answer: Iceland

Q11. The 75th Golden Globe Award ceremony was held in _____________.
Answer: Los Angeles, USA

Q12. In the 75th Golden Globe Award, name the movie that got the Best motion picture in drama category.
Answer: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Q13. As per the notification of RBI, what is the base colour of the newly introduced Rs10 note?
Answer: Chocolate Brown

Q14. As per the announcement of Minister of State Jitendra Singh, which state  would get its first Film and Television Institute?
Answer: Arunachal Pradesh

Q15. Who hosted the '75th Golden Globe Award' ceremony 2018?
Answer: Seth Meyers