January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Bihar Chief Minister Nitish Kumar has laid foundation stones for more than 100 projects worth _______________ in Nalanda district as part of his state-wide "Vikas Samiksha Yatra".
Answer: Rs 700 crore

Q2. Name the bank that has entered into an agreement with state-run National e-Governance Services Limited (NeSL) for utilizing the latter’s Information Utility Services.
Answer: Allahabad Bank

Q3. Name the Indian company that has placed orders for another 400-km of pipeline of the ambitious Pradhan Mantri Urja Ganga natural gas pipeline project that will take the fuel to eastern India.
Answer: GAIL India

Q4. State-run Bank of India has received capital infusion of Rs. 2,257 crore from the  government. The head office of Bank of India is in ____________.
Answer: Mumbai

Q5. On this republic day, leaders of how many ASEAN countries Chief guests was there?
Answer: 10

Q6. The State Bank of India has recently reduced the base rate by ____________, which will benefit customers on the old pricing regime.
Answer: 30 basis points

Q7. Name the Senior diplomat who has been appointed foreign secretary of India.
Answer: Vijay Keshav Gokhale

Q8.  Name the Indian golfer who has recently won the Royal Cup at Pattaya.
Answer: Shiv Kapur

Q9. Women and Child Development Minister Maneka Gandhi inaugurated an online portal named _____________ in New Delhi for the empowerment of women.
Answer: NARI

Q10. Name the state that has become first in India to release of the first draft of National Register of Citizens (NRC) containing the first batch of 19 million names of genuine Indian citizens.
Answer: Assam

Q11. Pakistan has recently allowed Chinese currency Yuan for ______________ transactions.
Answer: Exports and Financing

Q12. Name the Table Tennis player who has become India’s highest-ranked player in the latest International Table Tennis Federation (ITTF) rankings.
Answer: G Sathiyan

Q13. According to the Finance Ministry, the 8 percent RBI Bond Scheme is being replaced by _________________.
Answer: 7.75% Savings Bonds Scheme

Q14. In which state the 171st Araadhanai Music Festival has begun recently?
Answer: Tamil Nadu

Q15. The whistle language commonly called "bird language" of ___________ has recently entered the UNESCO list of Intangible Cultural Heritage.
Answer: Turkey