January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Which country has banned solo climbers from scaling its mountains in a bid to reduce accidents?
Answer: Nepal

Q2. France's Audrey Azoulay is the ____________ Director General of UNESCO.
Answer: 11th

Q3. Name the leader who has been recently appointed the President of Indian Council of Cultural Relations.
Answer: Vinay Sahasrabuddhe

Q4. Which team have created history by winning the Ranji Trophy for the  first time in history?
Answer: Vidarbha

Q5. Name the state that has been recently declared open defecation free ahead of the national deadline of October 2, 2019.
Answer: Arunachal Pradesh

Q6. What is/are the new language/languages that have been recently included in the Prime Minister’s Official website?
Answer: Assamese and Manipuri

Q7. Which two countries have recently introduced value-added tax (VAT) for the first time?
Answer: Saudi Arabia and United Arab Emirates

Q8. Name the person who has recently assumed the charge as the Managing Director of India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL).
Answer: Pankaj Jain

Q9. Anwar Jalalpuri passed away recently at the age of 71 in Lucknow. He was famous ____________.
Answer: Poet

Q10. SBI has recently revised down the benchmark prime lending rates from 13.7 percent to ______________.
Answer: 13.4 percent

Q11. As per the HSBC report, India's growth rate is expected to accelerate at around ____________ in 2017-18.
Answer: 6.5 percent

Q12. Customers will not have to pay any transaction charges for payments through debit card, BHIM app and other payment made for up to ______________.
Answer: Rs 2,000

Q13. HDFC Bank has announced a partnership with ______________ to promote and nurture startups in the state.
Answer: Rajasthan Government

Q14. Name the state that will host the "largest" B2B travel event in the country named KITE.
Answer: Karnataka

Q15. Who is the Present CEO of London-headquartered HSBC?
Answer: Stuart Gulliver