January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Peter Sutherland has passed away recently. He was ________________.
Answer: 1st Director-General of WTO

Q2. Name the Powerlifting world champion who had passed away recently.
Answer: Saksham Yadav

Q3. World’s largest Ice Festival 'International Ice and Snow Festival' was held in ___________.
Answer: China

Q4. Name the state that has topped the logistics index chart, according to a Report released by Union Minister for Commerce & Industry Suresh Prabhu.
Answer: Gujarat

Q5. The provisional figures of Direct Tax collections up to December 2017 show that net collections are at Rs. 6.56 lakh crore which is ___________ higher than the net collections for the corresponding period of last year.
Answer: 18.2%

Q6. NPCI is an umbrella organization for retail payment systems in India. NPCI's Registered Office is in ___________.
Answer: Mumbai

Q7. Name the Professional snooker player who has won the Kolkata Open 2018 International Invitation Snooker Championship.
Answer: Aditya Mehta

Q8. Name the state that has topped all states with investment intentions of Rs. 1.49 lakh crore till October 2017.
Answer: Karnataka

Q9. As per the the recent cabinet approval, it has now been decided to permit 100% FDI under automatic route for SBRT. SBRT stands for _____________.
Answer: Single Brand Retail Trading

Q10. Paytm has set up a new entity called ___________ that will offer investment and wealth management products and will invest close to $10 million upfront in the new entity.
Answer: Paytm Money Ltd

Q11. The Indian Olympic Association (IOA) appointed ______________ as the ‘Chef De Mission’ for the 23rd Winter Olympic Games to be held in Pyeongchang, South Korea.
Answer: Harjinder Singh

Q12. The Ministry of Railways has launched SFOORTI App for Freight Managers which provides features for monitoring and managing freight business. What does 'RT' stands for in SFOORTI?
Answer: Real Time

Q13. Who is the present President of Indian Olympic Association (IOA)?
Answer: Narinder Dhruv Batra

Q14. The World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) headquarters in ______________.
Answer: Geneva, Switzerland

Q15. Who was the Founder and 1st Chairman of ISRO?
Answer: Vikram Ambalal Sarabhai