January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the country that has become Nepal’s second internet service provider, breaking India’s monopoly in providing internet access to Nepal.
Answer: China

Q2. Name the senior advocate who has become the first woman lawyer to be directly appointed as a judge of the Supreme Court of India.
Answer: Indu Malhotra

Q3. Who is the present Governor of Madhya Pradesh?
Answer: Om Prakash Kohli

Q4. Kuala Lumpur is the capital city of ______________.
Answer: Malaysia

Q5. As per the notification of RBI, what is the dimension of the newly introduced Rs10 note?
Answer: 63 mm x 123 mm

Q6. Sanjay Manjrekar has recently launched his autobiography named '________' in Mumbai.
Answer: Imperfect

Q7. The two-day International Workshop on Disaster Resilient Infrastructure (IWDRI) has been successfully concluded recently in __________.
Answer: New Delhi

Q8. Saksham is an annual flagship event of Petroleum Conservation Research Association (PCRA) under the aegis of Ministry of Petroleum & Natural Gas. Saksham stands for ____________.
Answer: Sanrakshan Kshamta Mahotsav

Q9. With which country, India has signed four agreements for collaboration in the Information and communication technology (ICT) sector, setting up of an e-office system and connecting of National Knowledge Network (NKN)?
Answer: Sri Lanka

Q10. Who is the Chairman of National Disaster Management Authority (NDMA)?
Answer: Narendra Modi

Q11. Which state government has signed a MoU with the Indian Oil Corporation to set up bio-gas and bio-CNG plants in the state?
Answer: Punjab

Q12. Name the veteran Actor who was honored with the Janakavi P Sawlaram award at a function held in Mumbai.
Answer: Sudhir Dalvi

Q13. The 65th meeting of the Central Advisory Board of Education (CABE) was held in New delhi under the chairmanship of _______________.
Answer: Prakash Javadekar

Q14. Market regulator SEBI has approved the appointment of ___________ as Managing Director and CEO of the country’s largest agri-commodity bourse NCDEX.
Answer: Vijay Kumar

Q15. Name the 3 countries that have given nod to operating procedures for movement of passenger vehicles in the sub-region under Bangladesh-Bhutan-India-Nepal (BBIN) motor vehicles agreement.
Answer: Bangladesh, India, and Nepal