January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Prime Minister Narendra Modi and PM Benjamin Netanyahu inaugurated the 'iCreate Centre' in ______________.
Answer: Ahmedabad

Q2. President Ram Nath Kovind presented the Sangeet Natak Akademi Awards for the year 2016 at a function held in New Delhi. Who is the Present Chairman of Sangeet Natak Akademi?
Answer: Shekhar Sen

Q3. Name the player who has been crowned the International Cricket Council's Test Player of the Year for a second time.
Answer: Steve Smith

Q4. Minister of State for Power and New & Renewable Energy, Raj Kumar Singh delivered the keynote address at the ministerial plenary session of the International Solar Alliance at ____________.
Answer: Abu Dhabi, UAE

Q5. Name the player who has been named as ICC Men’s Cricketer of the Year.
Answer: Virat Kohli

Q6. An MoU was signed between National Highways and Infrastructure Development Corporation (NHIDCL) and IL&FS Transportation Networks Ltd for construction of Zojila Tunnel in __________.
Answer: Jammu & Kashmir

Q7. National Small Industries Corporation (NSIC) has recently signed an MoU with SME Corporation of which country for exchange of information and cooperation?
Answer: Malaysia

Q8. Vodafone India has partnered with e-commerce marketplace ________ to provide a range of entry-level smartphones at an effective price of Rs999.
Answer: Flipkart

Q9. What is the capital city of Vietnam?
Answer: Hanoi

Q10. Name the bank that has tied up with National Scheduled Castes Finance and Development Corporation (NSFDC) to provide financial assistance for economic empowerment of persons belonging to Scheduled Caste (SC) families.
Answer: Punjab National Bank

Q11. The Election Commission of India announced dates for elections to the Assemblies of Meghalaya, Tripura and Nagaland. Who is the present EC of India?
Answer: Achal Kumar Joti

Q12. Name the lender that has crossed Rs5 trillion market capitalisation for the first time, making it only the third Indian company to achieve this milestone.
Answer: HDFC Bank

Q13. Name the player who was named the captain of the International Cricket Council (ICC) Test and One-Day International (ODI) teams of the year.
Answer: Virat Kohli

Q14. Name the 1st Chief Election Commissioner of Independent India.
Answer: Sukumar Sen

Q15. In the recently announced ICC Awards 2017, Men’s Emerging Cricketer of the Year award was given to _____________.
Answer: Hasan Ali