Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Cab operator Ola has recently acquired food delivery start-up ______________  from its German parent Delivery Hero AG in an all-stock deal.
Answer: Foodpanda

Q2. Name the telecom company that has entered into a definitive agreement with Millicom International Cellular S.A., under which its Rwanda company will acquire 100% equity in Tigo Rwanda Ltd.
Answer: Bharti Airtel Ltd

Q3. One of the biggest rock star Johnny Hallyday has died after a battle with lung cancer, recently. He was from which country?
Answer: France

Q4. The theme for International Migrants Day 2017 is ____________________.
Answer: Safe Migration in a World on the Move

Q5. The Golden Peacock Award was instituted by the Institute Of Directors (IOD) of India in ______________.
Answer: 1991

Q6. The parliament of which country has approved a law banning all exploration and production of oil and natural gas by 2040 within the country and its overseas territories?
Answer: France

Q7. In Zee Cine Awards 2018, the Best actor male was awarded to _____________.
Answer: Varun Dhawan

Q8. According to the latest report by JLL India, a real estate services firm, Delhi has been ranked __________  in the list of the most expensive premium office locations in the world.
Answer: 7th

Q9.  Name the car manufacturing company with which the Skill Development Ministry has signed an agreement to impart training to youth and enhance their employment potential.
Answer: Maruti Suzuki

Q10. AU Small Finance Bank headquarters in _______________.
Answer: Jaipur

Q11. The Minister of Communications Manoj Sinha has recently launched DARPAN Scheme. DARPAN Stands for _______________________.
Answer: Digital Advancement of Rural Post Office for A New India

Q12. The government has recently appointed _______________ as officiating chairperson of the National Green Tribunal (NGT).
Answer: Justice U D Salvi

Q13. The Indian Army's Southern Command had conducted exercise 'Hamesha Vijayee' in ___________ to evaluate the capability of the armed forces.
Answer: Rajasthan

Q14. Who is the 27th Chief of Army Staff of Indian Army?
Answer: Bipin Rawat

Q15. Naypyidaw is the capital city of ______________.
Answer: Myanmar