Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the country that has overtaken Saudi Arabia for the first time to become India's top crude oil supplier in the current fiscal.
Answer: Iraq

Q2. Name the Eminent poet who will be given the 31st Moortidevi Award for the year 2017.
Answer: Joy Goswami

Q3. Joda East Iron Mine (JEIM) of which company has been honored with the prestigious Golden Peacock Innovation Management Award for the year 2017?
Answer: Tata Steel

Q4. The International Migrants Day is organized across the world on __________.
Answer: 18th December

Q5. Which country has topped the Global Innovation Index (GII) 2017?
Answer: Switzerland

Q6. Name the lender with which the European Investment Bank will co-finance $400-million funding for renewable power generation in the country.
Answer: YES Bank

Q7. Name the finance bank that has announced signing an MoU with Sahaj e-Village for extending its banking service in remote areas through Business Correspondent Agent (BC) model.
Answer: AU Small Finance Bank

Q8. Which state government has entered into an agreement with the moonshot factory of Alphabet X to bring the breakthrough Free Space Optical Communication (FSOC) technology?
Answer: Andhra Pradesh

Q9.  Name the Washington resident who has been crowned Miss India USA 2017.
Answer: Shree Saini

Q10. Who is the present President of Luxembourg headquartered European Investment Bank?
Answer: Werner Hoyer

Q11. Name the country that has topped Forbes' rankings of best countries in the world for business in 2018 for the first time.
Answer: United Kingdom

Q12. The Capital market regulator Securities and Exchange Board of India (SEBI) has raised the investment limit for FPI in central government securities to over 1.91 lakh crore from January 2018. FPI stands for _____________.
Answer: Foreign Portfolio Investors

Q13. Indian Navy in collaboration with which country has successfully completed the second phase of the joint oceanographic survey?
Answer: Sri Lanka

Q14. Name the city that will host the Commonwealth Games in 2022.
Answer: Birmingham

Q15. In the Forbes' rankings of best countries in the world for business, what is the ranking of India?
Answer: 62nd