Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the country with which the Indian Government has signed an agreement aimed at combating black money stashed abroad.
Answer: Switzerland

Q2. In which state, India's first and only design university, 'World University of Design' has been opened recently?
Answer: Haryana

Q3. The 11th edition of bilateral exercise ‘Naseem Al Bahr’ or ‘Sea Breeze’ was held recently between India and ____________.
Answer: Oman

Q4. A loan agreement has been signed between India and ____________ for providing additional funding of EUR 20 million for the Pare Hydroelectric Plant project.
Answer: Germany

Q5. Name the Author who has won this year's Sahitya Akademi award for his work The Black Hill, a novel in English language.
Answer: Mamang Dai

Q6. Name the Russia’s Deputy Prime Minister who was recently in India to attend the meeting of  India-Russia Inter-Governmental Commission on Trade, Economic, Scientific, Technological and  Cultural Cooperation (IRIGC-TEC).
Answer: Dmitry Rogozin

Q7. The government had formally launched the ‘Ganga Gram’ project at the Ganga Gram Swachata Sammelan in New Delhi. The Water Resources and Ganga Rejuvenation Minister of India is 
Answer: Nitin Gadkari

Q8. With an aim to bring foreign policy to the masses the External Affairs Ministry has come up  with an initiative called SAMEEP. SAMEEP stands for _____________.
Answer: Students and MEA Engagement Program

Q9.  Name the city that will host the seventh edition of the India International Coffee Festival  (IICF) in January, 2018.
Answer: Bengaluru

Q10. Name the person who has has been recently announced as the next Ambassador of India to the Republic of Peru.
Answer: M. Subbarayudu

Q11. Name the former Indian player who has been recently appointed as General Manager (Cricket Operations) of the BCCI.
Answer: Saba Karim

Q12. India’s first home-grown high purity gold reference standard 'BND-4201' was launched at the India Government Mint, Mumbai.BND stands for _______________.
Answer: Bharatiya Nirdeshak Dravya

Q13. Vijender Singh defended his WBO Oriental and Asia Pacific super middleweight titles against Ghana’s Ernest Amuzu at the Sawai Mansingh Stadium in Jaipur. Vijender Singh is related with which sports?
Answer: Boxing

Q14. Name the leader who has been recently named as the next Chief Minister of Himachal Pradesh.
Answer: Jairam Thakur

Q15. Vice President M Venkaiah Naidu has recently inaugurated the Centenary celebrations of the Yoga Institute in _______________.
Answer: Mumbai