Test of the Day for Syndicate Bank PO Exam 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Syndicate Bank PO Exam 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Syndicate Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Syndicate Bank PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.





Q1. ___________ is a voluntary market body for the bond, money and derivatives markets.
RBI
SEBI
IRDAI
FIMMDA
UIDAI
Solution:
The Fixed Income Money Market and Derivatives Association of India (FIMMDA), an association of Scheduled Commercial Banks, Public Financial Institutions, Primary Dealers and Insurance Companies was incorporated as a Company under section 25 of the Companies Act,1956 on June 3rd, 1998. FIMMDA is a voluntary market body for the bond, money and derivatives markets. FIMMDA has members representing all major institutional segments of the market. The membership includes Nationalized Banks such as State Bank of India, its associate banks and other nationalized banks; Private sector banks such as ICICI Bank, HDFC Bank, IDBI Bank; Foreign Banks such as Bank of America, ABN Amro, Citibank, Financial institutions such as IDFC, EXIM Bank, NABARD, Insurance Companies like Life Insurance Corporation of India (LIC), ICICI Prudential Life Insurance Company, Birla Sun Life Insurance Company and all Primary Dealers.

Q2. cheque which is truncated during the course of clearing cycle is called __________
Stale Cheque
Mutilated Cheque
Self Cheque
Truncated Cheque
None of the given options is true
Solution:
A truncated cheque means a cheque which is truncated during the course of clearing cycle either by the clearing house or by the bank.

Q3. Facebook has appointed outgoing American Express CEO ____________ to its board, making him the first African-American to be on the board.
Kenneth Chenault
Alan Clark
Bruce Hemphill
Markus Jooste
Mike Brown
Solution:
Facebook has appointed outgoing American Express CEO Kenneth Chenault to its board, making him the first African-American to be on the board

Q4. Amplus Energy Solutions announced entering into a pact with private sector lender _______________ for strategic tie-up to co-finance projects in the solar energy space in India.
Axis Bank
ICICI Bank
Karnataka Bank
HDFC Bank
Yes Bank
Solution:
Amplus Energy Solutions announced entering into a pact with private sector lender Yes Bank for strategic tie-up to co-finance projects in the solar energy space in India.

Q5. The four mints operationalized in India are located in ___________________.
Kolkata, Delhi, Hyderabad, and Mumbai
Kolkata, Noida, Chennai, and Mumbai
Kolkata, Noida, Hyderabad, and Lucknow
Kolkata, Noida, Hyderabad, and Mumbai
Pune, Noida, Hyderabad, and Mumbai
Solution:
The four mints operationalized in India are located in Kolkata, Noida, Hyderabad, and Mumbai.

Direction (6-10): Study the following information carefully and answers the questions given below. 
Eight people viz. A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a straight line facing North. Each one of them has passed a recruitment exam and must join the office on different months viz. January, February, March, April, May, June, July and August but not necessarily in the same order.
1. G sits third to the right of the person who joins in May. The person who joins in August sits second to the right of G. A and E are immediate neighbours of each other. Neither A nor E is an immediate neighbour of G.
2. H sits third to the right of the person whose joining date is in January. Neither A nor E has joining dates in January' H's joining date is not in August.
3. Only two people sit between E and the person whose joining date is in July. The person whose joining date is in February sits to the immediate left of D.
4. Only one person sits between E and B. C joins on one of the months before July. E joins after April. G joins after A.
5. Neither C nor F sits at any of the extreme end. C sits second to the right of A. A sits at an extreme left end of the row.



Q6.On which of the following months does H join the office?

April
June
July
February
March
Solution:
(6-10)

Q7.Who amongst the following sits exactly between E and B?
The person whose joining date is in May
The person whose joining date is in January
D
A
The person whose joining date is in August.

Q8.'H' is related to 'July' in a certain way based on the above arrangement. 'B' is related to 'June' following the same pattern. How is related to 'May' following the same pattern.
F
G
A
D
C

Q9.Which of the following is true regarding D?
Only two people sit to the left of D
D is sitting third to the right of the person whose joining date in July
E and B are immediate neighbours of D
D's joining date is in May
None of these

Q10.Who amongst the following has joining date in June?
F
E
G
D
C

Q11. Ramesh borrowed a certain sum from Amit at a certain rate of simple interest for 2 yr. He lent this sum to Rohan at the same rate of interest compounded annually for the same period. At the end of two years, he received Rs. 6600 as compound interest but paid Rs. 6000 only as simple interest, find the rate of interest.
15%
20%
35%
10%
None of these
Solution:

Q12. A pump can be used for filling as well as for emptying a tank. The capacity of the tank is 2400 m³. The emptying capacity of the tank is 10 m³ per minute higher than its filling capacity and the pump needs 8 minutes lesser to empty the tank than it needs to fill it. What is the filling capacity of the pump?
50 m³/min
60 m³/min
72 m³/min
70m³/min
None of these
Solution:

Q13. P and Q together can finish a work in 15 days. P and R takes 2 days more to complete the same work than Q and R. P, Q and R can complete the work in 8 days. In how many days P can finish it separately?
40
24
20
28
Solution:

Q14. Two friends A and B jointly lent out Rs. 84460 at 6% per annum compound interest. After 2 yr, A gets the same amount as B gets after 3 yr. The investment made by B was
Rs. 41000
Rs. 40000
Rs. 45000
Rs. 38000
Rs. 46000
Solution:

Q15. A alone would take 27 hours more to complete the job than if both A and B would together. If B worked alone, he took 3 hours more to complete the job than A and B worked together. What time, would they take if both A and B worked together?
8 hours
10 hours
9 hours
6 hours
14 hours
Solution:

Direction (16-20): In each question, the word at the top is used in three different ways, numbered to (I) to (III), Choose the option in which the usage of the word is Incorrect or Inappropriate. 



Q16. Meet 

I.When she didn't arrive on time, we were worried that she might have met to an accident.
II.We can't comply with all your requests, but we can meet you halfway.
III.We only met one other car on the road.
Only I
Only II
Only III
Both I and II
Both II and I
Solution:
Replace 'to' with 'with'. 'When she didn't arrive on time, we were worried that she might have met with an accident'.
meet with (something) - to have or experience (something)
meet (someone) halfway-to reach an agreement with (someone) by giving up,something that you want, to compromise with (someone)

Q17. Question 
I.There is considerable question about the actual value of the property.
II.There is no question that he was one of the greatest players of the game.
III.Is success all just a questioning of being in the right place at the right time?
Only I
Only II
Only III
Both I and II
Both II and III
Solution:
Replace 'questioning' with 'question'.
'Is success all just a question of being in the right place at the right time?' is the correct statement.
A question of— used to say that one thing results from or requires another, doubt or uncertainty about something, a sentence, phrase, or word that asks for information or is used to test someone's knowledge

Q18. Among 
I.The property was divided equally among the four survivors.
II.They compared several new cars but found few differences amonged them.
III.The people of the town were frightened to think that a killer might be living among them.
Only I
Only II
Only III
Both I and II
Both II and III
Solution:
Among- used to indicate the group of people or things being considered, compared, etc.,in the presence of (a group of people)

Q19. Across 
I.The disease spread quickly across the country.
II.They traveled back and forth acrossed the border.
III. The accident happened just across the state line.
Only I
Only II
Only III
Both I and II
Both II and III
Solution:
Replace 'acrossed' with 'across'.

Q20. Happen 
I.Do you happen to know the way to the station?
II.An odd thing happened too me on my way to the office last week.
III.I happen to think that the movie was actually very good.
Only I
Only II
Only III
Both I and II
Both II and III
Solution:
Replace 'too' with 'to'.
II.An odd thing happened to me on my way to the office last week.
Used to make an angry or forceful statement — followed by to + verb,
happen on/upon (someone or something) literary- to find or meet (someone or something) by chance

               




You May Also Like to Read: